Diyarbakır'da Hükümlüler İçin Protokol İmzalandı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı ile Valilik arasında hükümlülerin çalıştırılmasına yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

Diyarbakır'da Hükümlüler İçin Protokol İmzalandı
 Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı ile Valilik arasında hükümlülerin Diyarbakırili ve ilçelerinde çalıştırılmasına yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

Diyarbakır Valiliği ile Cumhuriyet Başsavcılığı arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak, 2 bin 120 bay ve 480 bayan olmak üzere toplam 2 bin 600 hükümlünün 3 Mart 2014 ile 31 Aralık 2014 tarihleri arasında il ve ilçelerde kamu, kurum, kuruluşlarında çalıştırılmalarına karar verildi.

Diyarbakır Valiliği'nde bir araya gelen Vali Mustafa Cahit Kıraç ve Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz hükümlülerin çalıştırılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Kıraç açıklamasında," 2 bin 600 hükümlünün Denetimli Serbestlik kanunu çerçevesinde kuruluşlarda çalışmalarını sağlayacak bir protokolü başsavcıyla imzalayacağız. Bu çalışmalardaki asıl amaç, bu kardeşlerimizin cezaevlerinden çıktıktan sonra kendilerini daha iyi ifade edebilecekleri, hizmet şartlarını daha iyi yerine getirebilecekleri ve becerilerini geliştirmiş olarak daha rahat iş bulabilecekleri bir eğitim şeklinde düşünmek gerekir" dedi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ise, 5402 sayılı yasanın çıkmasından sonra bir takım düzenlemelerle birlikte bazı hükümlülerin cezaevlerinde kalmaktansa ailelerinin yanında kalma suretiyle cezalarının infazıyla ilgili yasada özel bir düzenleme olduğunu belirtti. Solmaz, "Bu kapsamda geçen yıl ve önceki yıllarda da Diyarbakır'da benzer uygulamalar yapıldı. Bunların ne faydası olacak? Özellikle cezaevi yatmaktansa bu yasada belirlenen şartlarda ki hükümlüler ailelerinin yanında cezalarını çekiyorlar. Gündüzleri de 4 saati 1 güne eşit olmak şartıyla çalışıyorlar. Ancak bir günde 8 saat çalışarak da 2 güne karşılık gelen cezalarını çekebilecekler" diye konuştu.

VALİ KIRAÇ, "HEVSEL BAHÇELERİ KÜLTÜR VARİSİDİR"

Daha sonra Hevsel Bahçeleri konusunda da bir açıklama yapan Vali Kıraç, Hevsel Bahçeleri tarihin ilk zamanlarından, 12 bin yıldan beri Dicle Nehri kıyısında bölgenin tahıl ambarı olduğunu ifade etti. Bu bahçelerin doğanın kendisine vermiş olduğu görevin dışında başka bir görevi doğal olarak yapamadığını belirten Kıraç, "Zaten alan kumsal olduğu için orada konut yapılamaz. Buradan tüm Diyarbakırlılara sesleniyorum. Hevsel bahçeleri kültür varisi olma hizmetinin dışında hiçbir iş için uygun olamaz, herkes rahat olsun. Ayrıca Diyarbakır halkının Hevsel Bahçelerine göstermiş olduğu ilginin çok güzel olduğunu düşünüyor, aynı düşüncede olduğum için tüm halkımıza da teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı. - DİYARBAKIR

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2014, 17:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER