DTSO'dan Rojava'ya Gıda Yardımı

DTSO Başkan Yardımcısı Mesut Altın: "Barışçı bir gelecek adına Rojava'nın sahiplenilmesi gerek" dedi.

DTSO'dan Rojava'ya Gıda Yardımı
 Diyarbakır Ticaret Ve Sanayi Odası (Dtso) tarafından Rojava ile dayanışma kampanyası çerçevesinde toplanan gıda ve temel ihtiyaç malzemeleri kamyonlarla Rojava'ya doğru yola çıktı.
Lice'den gelen iki kamyonla birlikte toplam beş kamyona ulaşan yardım konvoyu, Dtso Yönetim Kurulu Üyesi Şeyhmus Mete tarafından yolcu edildi.

ALTIN: ROJAVA HALKININ YANINDA OLMAK BUGÜN TARİHSEL ÖNEME SAHİP KUTSAL BİR GÖREVDİR

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Dtso Başkan Yardımcısı ve Rojava Komisyonu Başkanı Mesut Altın, Rojava halkının direnme gücünün ambargolarla kırılmaya çalışıldığını belirterek, "Aşımızdan, ekmeğimizden arttırarak Rojava'ya gönderdiğimiz bu yardım malzemeleri temel yaşam ihtiyaçlarının giderilmesi için küçük bir damladır. Kürt halkının direniş kalesine dönüşen ve önerdiği öz yönetim modeliyle Ortadoğu'nun yaşadığı şiddet ortamına çözüm öneren Rojava'yı sahiplenmek hepimizin kutsal görevidir" dedi.

Kutsal değere sahip olan bu yardımların daha da arttırılması ve barışçı bir gelecek adına Rojava'nın sahiplenilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Altın, "Rojava halkının yanında olmak bugün tarihsel öneme sahip bir görevdir. Ortadoğu'yu kasıp kavuran ve din adına; silahsız, masum insanları vahşi yöntemlerle katleden IŞİD ve benzeri örgütlerin terör dalgasına karşı direnen tek güç olan Rojava'nın değeri, tüm Kürtlerce bilinmelidir. Şengal'e dönük IŞİD saldırılarını da püskürtmekte tereddüt etmeyen Rojava halk savunma birlikleri, savunmasız Yezidi halkımızı korumaktaki kararlılıkları ile tüm dünyanın saygısını kazanmışlardır" şeklinde konuştu.

Şengal direnişinin Kürt ulusal birliğinin sağlanması için muazzam bir fırsat oluşturduğunu dile getiren Altın, sözlerine şöyle devam etti:

"Dileğimiz bu vesileyle Kürtlerin ulusal birliğinin sağlanması ve Ortadoğu'nun tüm eski halklarının ve inançlarının korunmasında Kürtlerin birlikte çalışmalarıdır. Mevcut koşullarda Ortadoğu'ya barışçıl öneri getiren tek güç Kürtlerdir. Ortadoğu'nun geleceği Türkiye'nin ve bölgemizin geleceğini de belirleyeceği için hassasiyetle üzerinde durulmalıdır. Sorunun ekonomiye olumsuz etkileri ortadadır ama asıl korkumuz güven ortamının ülkemizde de bozulmasıdır."

Rojava için valilik izni ile Dtso tarafından bankalarda yardım hesapları açıldığını da hatırlatan Altın, başta DTK olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının da desteklediği kampanyaya halkın elinden gelen desteği esirgememesi ve Rojava'ya el uzatması için çağrıda bulundu. 
Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2014, 19:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER