Eğitim-Sen'den Anadilde Eğitim Talebi

Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi üyelerinden oluşan bir grup, düzenledikleri basın açıklamasıyla anadilde eğitim talebinde bulundu.

Eğitim-Sen'den Anadilde Eğitim Talebi
Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi üyelerinden oluşan bir grup, düzenledikleri basın açıklamasıyla anadilde eğitim talebinde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan grup, "Kürtçe Konuştuğu İçin Öldürülen Mahir Çetin Ölümsüzdür" ve "Anadilde Eğitim Anayasal Güvenceye Alınsın" pankartlarını açtı. Grup adına Kürtçe açıklama yapan Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Yıldırım Arslan, Kürtlerin ve Anadolu'da yaşayan bütün halkların kültür ile dilleri üzerinde yasaklar olduğunu iddia ederek, bu yasakların kaldırılması gerektiğini söyledi.

Arslan, hükümetin yeni bir demokrasi bilinciyle hareket etmesi gerektiğini savunarak, Kürtçe eğitim verecek okulların önüne engel oluşturulmaması talebinde bulundu. Arslan, Kürtçe eğitimin anayasada kanunlaşmasıyla resmileşmesi gerektiğini kaydetti.

Daha sonra müdürlük bahçesinde oturma eylemi yapan grup, Lice ilçesine bağlı Yalaza köyünde Kürtçe eğitim vereceği öne sürülen okulla ilgili olumlu bir açıklama yapılmadan oturma eylemini sonlandırmayacaklarını belirtti. - Diyarbakır
Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2014, 17:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER