Gökalp; Anadilde Sağlık Hizmeti Şarttır

TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp, bir insan hakkı olan ana dilde hizmetin tüm kurumlarda yürürlükte olması gerektiğine dikkat çekti.

Gökalp; Anadilde Sağlık Hizmeti Şarttır
 TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi'nde psikolojik şiddet (mobbing) protestosunun 5. Gününün ana dilde sağlık temasında işleneceğini belirterek, tüm kurumların ana dilde sağlık hizmeti vermesi gerektiğini söyledi.


Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesinde 11 Mayıs tarihinde itibaren eylem kararı alan sağlık emekçileri, mobbing protestosu düzenlemeye devam ediyor.Diyarbakır Tabip Odası, Pratisyen Hekimlik Derneği Diyarbakır Şubesi, Aktif Aile Hekimleri Derneği, Sağlık Emekçileri Sendikası ve Diyarbakır Eczacılar Odası tarafından ortak düzenlenen protesto 5. Gününde ana dilde sağlık temasında işlenecek.


15 Mayıs Kürt Dil Bayramına denk gelen eylemin 5. Gününde ana dilde sağlık hizmeti teması işleneceğini belirten Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey Üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp, bir insan hakkı olan ana dilde hizmetin tüm kurumlarda yürürlükte olması gerektiğine dikkat çekti.


Gökalp, "Anadilde sağlık hizmeti almak, en doğal bir insan hakkıdır. Türk Tabipler Birliği'nin uzun yıllardır mücadelesini verdiği eşit, ücretsiz, ulaşılabilir sağlık hizmetlerinin bir gereği olarak, yurttaşların sağlık hizmetlerine ulaşabilmesi için anadilde sağlık hizmeti bir şarttır. Bu hizmetin tüm kurumlarda anayasal güvenceyle yurttaşlara sunulması gerekiyor" dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2015, 12:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER