Kürt Dostluk Grubu Üyeleri Anlı'yı Ziyaret Etti

Fransa Brötanya Kürt Dostluk Grubu üyeleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı'yı ziyaret etti.

Kürt Dostluk Grubu Üyeleri Anlı'yı Ziyaret Etti
 Fransa Brötanya Kürt Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı Laettia Bovrsier ile Anne Sophie Deletang, Ghislene Mesnage, Lisa Jacq ve Canan Çakır, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı'yı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Anlı, duyduğu memnuniyetti dile getirdi.


Seçimlerde barajı geçerek 80 milletvekilini meclise göndermeyi başardıklarını aktaran Anlı, bu sonucun bölgede ve kentte büyük bir mutluluk yarattığını belirtti. Anlı, 5 Haziran'da HDP'nin Diyarbakır mitingine yapılan bombalı saldırıda ve 2 gün önce yaşanan olaylarda yaşamını yitirenler için son derece üzgün olduklarını kaydetti.


Fransa Brötanya Kürt Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı Laettia Bovrsier ise, 5 Haziran'da HDP'nin düzenlediği mitingde bulunduklarını ve yaşananlardan dolayı son derece üzgün olduklarını belirterek, "Seçimlerde burada bulunmak bizler açısından oldukça önemliydi. Seçimden HDP'nin zaferle ayrılması bizi sevindiriyor. Tüm halk bileşenlerinin mecliste temsil edilecek olması mutluğumuzu artırıyor. Ayrıca seçim sonuçları Türkiye'nin demokratikleşmesi için de önemlidir" dedi. Ziyarettin ardından Bovrsier, Anlı'ya bölge ile ilgili hazırladıkları 2014 yılı raporu ve "Ben u Sen" adlı kitabı hediye etti. Anlı da, konuklarına üzerinde Diyarbakır figürü bulunan kupalar verdi.

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2015, 17:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER