Madde Bağımlılığıyla Mücadele Platformu “Farkındalık Yaratma” çalışmalarına başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımız öncülüğünde kurulan ve kentte birçok sivil toplum kuruluşunun da desteklediği Amed Madde Bağımlılığıyla Mücadele Platformu “Farkındalık Yaratma” çalışmalarına başladı…

Madde Bağımlılığıyla Mücadele Platformu “Farkındalık Yaratma” çalışmalarına başladı
 Madde Bağımlılığıyla Mücadele Platformu, madde konusunda bu gün(24-02-2015) Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi personellerinden zabıtalara, yönelik verdiği eğitimle “Farkındalık Yaratma”  çalışmasının startını verdi.

Sümerpark Ortak Yaşam Alanı Cep Sineması’nda yapılan hizmet içi eğitme Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan 20 zabıta katıldı. Madde konusunda “Farkındalık Yaratma” çalışmasının eğitmenliklerini, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımızın Psikoloğu Serap Çapraz ve Sosyolog Pervin Yetiz Demir yaptı.

“Farkındalık Yaratma” eğitiminde psikolog Serap Çapraz, madde bağımlılığı nedir. Maddenin etkileri, bağımlı bireylere yaklaşımı, koruyucu ve önleyici çalışmalar hakkında zabıta personellerini bilgilendirdi.

Çapraz,  koruyucu ve önleyici çalışmalarda birincil önceliğin eğitim, seminer, fotoğraf vb farkındalık yaratan çalışmalar olduğunu zabıta personeline aktardı. İkincil önceliğin ise henüz bağımlı olmayan bireyleri kapsadığını belirten Çapraz, bu konuda danışmanlık ve tedaviye yönlendirmenin önemini anlattı. Üçüncü koruyucu önleyici çalışmanın tedavi sonrasını kapsadığının altını çizen Çapraz, bununda tıbbi ve psikososyal rehabilitasyon sürecini içine aldığını zabıta personeline anlattı.

Psikolog Çapraz’ın sunumunun ardından Sosyolog Pervin Yetiz Demir, yakın zamanda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı öncülüğünde gerçekleşen ve Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın desteklediği Diyarbakır İl’ini kapsayan saha çalışmasının sonuçlarını zabıta personelleriyle paylaştı. Tarihsel süreçlerde Diyarbakır ili durum analizi, kentte madde kullanımı, riskli alan araştırmasının sonuçlarına değinen Demir, son olarak dünya ve Türkiye’de madde kullanım oranlarının sosyolojik boyutlarına vurgu yaparak sunumunu tamamladı.

Madde konusunda “Farkındalık Yaratma” çalışmasına Büyükşehir zabıta personeline verilen hizmet içi eğitimle başlayan Amed Madde Bağımlılığıyla Mücadele Platformu, eğitim programına ilçe belediyelerinin zabıta personeliyle de sürdürecek. Hizmet içi eğitim programı süreç içinde güvenlik görevlisi ve Büyükşehir Belediyemizin birimlerinde çalışan personelleri de kapsayacak.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2015, 19:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER