New York'un Ünlü Pizzacısı Pizza Okulu Açmak İçin Diyarbakır'da

Abd'nin New York'un kentinin ünlü pizzacısı Hakkı Akdeniz, pizza okulu ve işyeri açmak için memleket Diyarbakır'a geldi.

New York'un Ünlü Pizzacısı Pizza Okulu Açmak İçin Diyarbakır'da

 Abd'nin 'un kentinin ünlü pizzacısı Hakkı , pizza okulu ve işyeri açmak için memleket 'a geldi.

'de kaçak çalışmaya başlayan, sokaklarda devam eden hayatını, azmi ve çalışkanlığıyla değiştiren pizzacı Hakkı , geldiği memleketi 'da Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı 'yı ziyaret etti. , Diyarbakırlı olarak,'da hem pizza okulu hem de işyeri açmak istediğini belirterek, "Hep nedenini soruyorlardı; 'Neden  değil de ?' diye.  benim memleketim, doğup büyüdüğüm yer. Bu yüzden ilk önce 'da ilk pizza okulumu açmak istiyorum" diye konuştu.

Eş Başkan , Hakkı  ile gurur duyduklarını anlatırken, 'ın kültürel, sosyal, insan değerleriyle de öne çıktığını söyledi. Bir ay önce  Surları ve Hevsel Bahçeleri'nin  Dünya Mirası Listesi'ne girdiğini hatırlatan Anlı, kültürel, sosyal ve insani değerlerin tanıtımının önemini vurguladı. Hakkı 'in yaşam tecrübesinin gençler için bir rol model olduğunu ifade eden Anlı, şöyle dedi:

"Hakkı kardeşimizin yaşam tecrübesi, ağır çalışma ortamlarından bugüne gelmesi gençler için aslında iyi bir rol modeldir. Diyarbakırlı gençlerin yapabileceği şeylerin ne olduğunu gösteren tipik bir örnektir. Onun için kendisinin iki projesini de büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz."

'in kendi topraklarına işyeri açıp kendi insanlarına hizmet verecek olmasını memnuniyetle karşılayan Anlı, "Bu kararından dolayı tebrik ediyoruz; ama daha önemlisi bu fırsat eşitliği için Diyarbakırlı gençlerin Diyarbakırlı çocuklara bu mesleğini öğretmek istemesi, bu birikimini paylaşmak istemesi çok daha önemlidir. Biz Belediye olarak da her türlü desteği sunacağız" dedi.

Anlı, Diyarbakırlı işverenlere ve başka şehirlerdeki işverenleri 'a davet etti. Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı, "Diyarbakır'a kendi şehrinize gelin. Burada halkınıza hizmet edin. Bu halkla birlikte gelecek güzel günlerimizi hep beraber inşa edelim" diye konuştu.

HAKKI  KİMDİR?

'deki hayatına, 'dan 'a kaçak girerek başlayan, ağabeyinin arkadaşının gelmemesi üzerine günlerce sokaklarda yaşayarak hayatını sürdüren Hakkı, 'ta pizza imparatoru olarak biliniyor. Hayat hikayesi için "Ben fakir olmasaydım, sokakta yatmasaydım belki bugünleri göremeyecektim, bu başarıya ulaşamayacaktım" diyen , sokaktaki evsiz ve dilencilere bir çok Amerikalının aksine hoşgörüyle yaklaşırken, her gün akşam kaldığı evsizler barınağına pizza dükkanlarından ücretsiz pizza göndermeye devam ediyor. 'in hedefi yakın bir zamanda 'ye üye ülkeleri temsilen 193 küçük pizzanın bir arada olduğu dev bir pizza yaparak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek ve 'de başta  olmak üzere birçok şehirde pizza okulu açmak. 

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2015, 16:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER