Ranya'ya Amed Parkı

Ranya Belediye Başkanı Sardar Ahmed Jwamer, Ranya'da Amed Parkı ve Amed Kütüphanesi'ni açmak istediklerini söyledi.

Ranya'ya Amed Parkı
 Ranya Belediye Başkanı Sardar Ahmed Jwamer, Ranya halkı için Diyarbakır'ın kutsal bir Kent olduğunu belirterek, Ranya'da Amed Parkı ve Amed Kütüphanesi'ni açmak istediklerini, bunun için kültürel işbirliği yapma arzusunda olduklarını söyledi
Süleymaniye`nin Ranya kentinden Ranya Belediye Başkanı Sardar Ahmed Jwamer, Ranya Kaymakamı Şerwan Mirza Qadir ile aralarında aydın, yazar, sanatçı, işçi ve çeşitli kesimleri temsil eden 22 kişilik bir heyet Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hafize İpek`i ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hafize İpek, Ranya ile Diyarbakır arasında kardeşlik köprüsü oluşturmak ve işbirliği yapma amacıyla gelen heyeti Genel Sekreter Fahrettin Çağdaş ile birlikte karşıladı. Ranya Belediye Başkanı Sardar Ahmed Jwamer, Ranya halkı için Diyarbakır'ın kutsal bir Kent olduğunu belirterek, Ranya'da Amed Parkı ve Amed Kütüphanesi'ni açmak istediklerini, bunun için kültürel işbirliği yapma arzusunda olduklarını ifade etti.

Ranya'nın 1991'deki Saddam zulmü sırasında direnişin kalesi olduğunu ve bölge açısından da önemli bir şehir olduğunu anımsatan Jwamer, "Kürtler için önem taşıyan başka bir kente, Amed'e gelmekten mutluluk duyuyoruz" dedi. Seçimlerden çıkacak başarılı sonucun müjdesini beklediklerini belirten Jwamer, umutlarının Kuzey-Güney arasında pasaportsuz giriş çıkışların yapılacağı, demokratik yönetimlere kavuşmayı dilediklerini söyledi. Ranya'dan Rojava'ya ciddi gıda yardımının da yapıldığını bildiren Jwamer, Ranya'nın tüm Kürtlerin temsiliyetinin gidip geldiği bir yer olduğunu ifade ederek, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yetkililerini Ranya'ya davet etti. 
Ranya Kaymakamı Şerwan Mirza Qadir de Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in kızının ismini Ranya koymasından dolayı büyük heyecan duyduklarını söyleyerek, "Amed'de Ranya isminin, Ranya'da ise Amed isminin çoğalmasını diliyoruz" şeklinde konuştu.
İpek ise kendilerini Diyarbakır'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirttiği heyete "Hoşgeldiniz" dedi. Kuzey Ve Güney arasındaki işbirliğini önemsediklerini, aynı işbirliğini Rojava ve Rojhılat arasında devam etmesini dileyen İpek,"Kürtler arasındaki birlik Ortadoğu ve bölge barışına katkı sunacaktır" diye konuştu.

Kürt kadın mücadelesinin Kürtlerin özgürlüğü ve demokrasiye katkı sunacağını anlatan İpek, Ranya Belediyesinde kadın meclis üyesinin bulunmamasını bir eksiklik olarak değerlendirdi. Daha önce Ranya'ya gittiğini ve çok beğendiğini söyleyen İpek, heyetin davetini kabul ederek, memnuniyetle ziyaret edeceğini bildirdi.
Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2014, 02:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER