Yazar Musa Anter Cinayeti Davası

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Diyarbakır'da 23 yıl önce yazar Musa Anter'in öldürülmesi ve yazar Orhan Miroğlu'nun yaralanması olayıyla ilgili davanın güvenlik gerekçesiyle Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi.

Yazar Musa Anter Cinayeti Davası
 

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Diyarbakır'da 23 yıl önce yazar Musa Anter'in öldürülmesi ve yazar Orhan Miroğlu'nun yaralanması olayıyla ilgili davanın Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesini kararlaştırdı.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanık avukatlarının dosyanın güvenlik gerekçesiyle başka ile nakli konusundaki talebini değerlendirdi.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, dosyanın Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'ne nakline karar verdi.

Kararda, şu ifadelere yer verildi:

"Sanıklar Savaş Gevrekçi, Hamit YıldırımAziz Turan ve Mahmut Yıldırımhaklarında taammüden öldürme, halkı isyana ve birbirini öldürmeye tesvik suçlarındanDiyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmekte olan 2014/121 esas sayılı kamu davasının CMK'nun 19/2. maddesi uyarınca Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'ne nakline karar verilmiştir. Karar Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına duyurulmuştur."

İddianameden

İddianamede, sanıklar hakkında, "taammüden adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "halkı isyana teşvik ve birbiri aleyhine silahlandırarak mukateleye (öldürme, vuruşma) teşvik etmek" ile "adam yaralamak" suçlarından da 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Bu arada Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi de geçtiğimiz günlerde aralarında "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım ve itirafçı Abdülkadir Aygan'ın da bulunduğu 16 sanıklı JİTEM dosyası ile Musa Anter dosyasının birleştirilmesi yönünde karar vermişti. 

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2015, 19:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER