Afrin Belediyesi’nden Baydemir’e Ziyaret

Suriye’nin Afrin Belediye Başkanı İbrahim Abdurrahman ile belediye yetkilileri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan heyet, Diyarbakır’a gelerek Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i ziyaret etti.Baydemir konuklarını Meclis...

Afrin Belediyesi’nden Baydemir’e Ziyaret
Suriye’nin Afrin Belediye Başkanı İbrahim Abdurrahman ile belediye yetkilileri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan heyet, Diyarbakır’a gelerek Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i ziyaret etti.

Baydemir konuklarını Meclis Başkan Vekili Eşref Güler, Genel Sekreter Yardımcısı Zülfü Atlı, Kültür ve Turizm Daire Başkanı Muharrem Cebe ile birlikte karşıladı. Baydemir, kendilerini Diyarbakır’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, kent ve belediye çalışmalarına ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Afrin’in önemli bir sembol olduğunu belirten Baydemir, Suriye’nin kuzeyindeki belediyelerle dayanışma içinde çalışmalarını sürdürüp, desteklerini esirgemeyeceklerini ifade etti. Yaşanan zor ve sıkıntılı zamanların geride kalmasını temenni eden Baydemir, Ortadoğu’daki halkların özgürlük ve barış ortamına kavuşmasını umut ettiklerini belirtti. Baydemir, Abdurrahman’a Diyarbakır surlarının resmedildiği bir tabak ve içerisinde kentin tanıtımına ilişkin materyallerin bulunduğu bir çanta hediye etti.

Misafirperverliğinden dolayı Baydemir’e teşekkür eden Afrin Belediye Başkanı İbrahim Abdurrahman, büyük bir göç aldıklarını hatırlattı. Gıda, ilaç ve temel insani malzeme konusunda yaşanan sıkıntının had safhada olduğunu belirten Abdullah, bir an önce Afrin’e insani yardım için sınır kapısının açılması konusunda herkesten destek beklediklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2013, 18:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER