AK Parti Adaylarını Belirledi Mi?

AK Partili 5 Diyarbakır Milletvekili, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimler için, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker Başkanlığında Kızılcahamam kampında toplandı.

AK Parti Adaylarını Belirledi Mi?
Toplantı sonucunda, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için genel merkeze 4 isim önerildi.

Yaklaşan yerel seçimler, hem siyasi partileri, hem de kulisleri hızlandırdı. AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı için resmi olarak bir kişi başvuru yaparken, 5 Diyarbakır Milletvekili, Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı için Kızılcahamam kampında toplandı.

Geçen hafta sonu Kızılcahamam’da yapılan AK Parti kampında, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker Başkanlığında toplanan Diyarbakır Milletvekilleri Oya Eronat, Galip Ensarioğlu, Mine Lök Beyaz, Süleyman Hamzaoğulları ve Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için isimler üzerinde tartıştı.

‘İSİMLER GENEL MERKEZE ÖNERİLDİ’

Milletvekilleri arasında tartışılan isimler arasından 4 isim belirlendi. Belirlenen isimlerin, Diyarbakır eski Milletvekili Abdurrahman Kurt, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi olan başörtülü Necla Hattapoğlu, İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu ve Tercil Budak olduğu öğrenilirken, bu 4 isim Genel Merkez’e önerildi.

GENEL MERKEZE ÇAĞRILACAKLAR

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı için önerilen 4 ismin, AK Parti Genel Merkezi’ne tek tek çağrılıp görüşülecek. Kulislerden gelen bilgilere göre, önceliğin Nihat Hatipoğlu’ndan yana kullanılacağı ifade ediliyor. Öte yandan Diyarbakır’da yapılan temayül yoklamasının genel merkezi ikna etmediği ifade edildi.

BAŞBAKAN DİYARBAKIR’DA AÇIKLAYACAK

16 Kasım’da bir dizi açılış yapmak için Diyarbakır’a gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, büyükşehir adayını burada açıklayacağı konuşuluyor.

GÜNEYDOĞU GÜNCEL GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2013, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER