Ak Parti Yenişehir İl Danışma Meclisi Toplantı Düzenlendi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Yenişehir İlçe Danışma Meclisi toplantısında konuşan İl Başkanı Aydın Altaç, çözüm sürecinin 2002 yılında başladığını söyledi.AK Parti Yenişehir İlçe Danışma Meclisi toplantısı...

Ak Parti Yenişehir İl Danışma Meclisi Toplantı Düzenlendi
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Yenişehir İlçe Danışma Meclisi toplantısında konuşan İl Başkanı Aydın Altaç, çözüm sürecinin 2002 yılında başladığını söyledi.

AK Parti Yenişehir İlçe Danışma Meclisi toplantısı yapıldı. Düzenlenen toplantıya, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, İlçe Başkanı Mehmet Serdar Budak ve çok sayıda partililer katıldı. Toplantıda partililere seslenen Altaç, 2014’teki yerel seçimlerin cumhurbaşkanlığı ve 2015’teki genel seçimlerin 2023’ü etkileyeceğini belirterek, seçim çalışmalarına hız verdikleri ifade etti. Ülkenin birçok kentinde yerel yönetimlerin AK Parti bünyesinde olduğuna dikkat çeken Altaç, AK Parti’nin hizmet üreten ve halkı için çalışan belediyecilik anlayışını vatandaşların çok iyi bildiğini söyledi. Altaç, yerel seçimlerde hedeflerinin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve 17 ilçeyi kazanmak olduğunu anlattı.

“KÖKLÜ REFORMLAR YAPTIK”

AK Parti hükümetinin 11 yıllık iktidarı dönemindeki icraatlarını anlatan Altaç, “AK Parti olarak 11 yılda üllke genelinde yapmış olduğu köklü reformları ve hizmetleri herkes çok iyi biliyor. Hükümetimizin iktidarında ilimiz çok iyi bir noktaya geldi. Örnek olarak çevre yolları, yapılan sağlık çalışmaları, eğitim alt ve üst ve daha sayamayacağımız birçok yatırımı gerçekleştirdik” dedi.

Konuşmasında çözüm sürecine değinen Altaç, çözüm sürecinin 2002 yılında başladığını belirtti. Kürt sorununu parti programına yazdıklarını aktaran Altaç, BDP’ye eleştiri yönelterek, “Cadde ve sokaklarda hükümet adım at pankartları açıyorlar. Evet biz adım atmıyoruz çünkü biz 2002 yılından itibaren koşuyoruz" ifadelerini kullandı.

“ÇÖZÜM SÜRECİ 5-6 AYLIK SÜREÇ DEĞİLDİR

Son 30 yıl içinde bölgede çatışmalar yaşandığını ve insanların maddi ve manevi kayıplar yaşadığını ifade eden Altaç, AK Parti’nin 2002’den bu yana yaptığı çalışmalar sayesinde ülkenin çok iyi bir noktaya geldiğini belirtti. Altaç, “AK Parti kurulurken parti programında Kürt sorununun çözümü noktasında neler yapılması gerektiğini belirtmiş. Biz iktidara geldikten sonra bu sorunun çözümünü adım, adım gerçekleştirdik. Bu süreç 5-6 aylık değildir. Bunu herkes bilsin. Bu süreç 11 yıllık çok zahmetli eziyetlerle geçen ve çok bedel ödediğimiz süreçtir. Bugün OHAL uygulandığı bir yerde çözüm süreci başlatılamazdı. Biz iktidara geldikten üç hafta sonra OHAL’i kaldırdık. AK Parti’nin temel amacı hakka ve halka hizmettir gayemiz budur. Bu süreci sayın başbakanımız başlatmıştı. Yine sürdürecek olan başbakanımızdır. Zehir içmek kadar zor olan çözüm sürecinin ancak AK Parti iktidarı döneminde sürebilir. Bugün AK Parti iktidarı olmazsa süreç bir gün bile devam etmez ve edemez. Halkımız çok iyi biliyor ki anneler ağlarken vicdanları sızlamayanlar bugün çözüm sürecini baltalamak istiyorlar. Sayın Başbakanımız dün Bingöl’de şartlar ne olursa olsun bu süreç devam edecek. Çünkü bizde ayrı gayrı yok diyerek karalığını bir kez daha ifade etmiştir” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2013, 18:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER