Bağlar Belediyesi Kardelen Kadın Evi’nden Yeni Bir Proje

Diyarbakır merkez Bağlar Belediyesi Kardelen Kadınevi, kadını toplumun etkin bir bireyi haline getirmek amacıyla 'Kadın ve İnsan Hakları' konulu yeni eğitim çalışması başlatacak.Bağlar Belediyesi Kardelen Kadınevi, kadını yaşamın her...

Bağlar Belediyesi Kardelen Kadın Evi’nden Yeni Bir Proje
Diyarbakır merkez Bağlar Belediyesi Kardelen Kadınevi, kadını toplumun etkin bir bireyi haline getirmek amacıyla 'Kadın ve İnsan Hakları' konulu yeni eğitim çalışması başlatacak.

Bağlar Belediyesi Kardelen Kadınevi, kadını yaşamın her alanında güçlü kılmak için yeni bir eğitim projesi başlatacak. Kardelen Kadınevi, Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı Derneği (KİHEP) ile ortak aldıkları eğitim sonucunda, Bağlar bölgesinde “Kadın ve İnsan Hakları Eğitimi” programını düzenleyecek. Kadınları güçlendirerek belli bir bilinç oluşturmak amacıyla alternatif programlar üretmeye çalıştıklarını ifade eden Kardelen Kadın Evi çalışanı Yeliz Ayyıldız, "Bu programı Bağlar bölgesinin birçok mahallesinde hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Kasım ayının ilk haftasında Mevlana Halit Mahallesi’nde bulunan Kardelen Kadın Evimizde 25 kadın arkadaşımızla birlikte başlatmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Mahalleli kadınlarının ihtiyaçları üzerinden konular saptandıktan sonra çalışmalarına başlayacaklarını aktaran Ayyıldız, "Kadın ve insan hakları eğitimi, anayasal hak ve medeni haklar, kadınlara karşı uygulanan şiddet konularını ele alacağız. Yine aile içi şiddet ve şiddete karşı stratejiler nelerdir? Hem kadın hareketi hem de Kardelen Kadın Evi olarak bu stratejileri nasıl geliştirebiliriz, nasıl çözümler bulabiliriz bunlar üzerinden bir çalışmamız olacak. Daha sonra kominler ve kooperatifler ile ilgili bir tartışma yürüteceğiz. İletişim ile ilgili bir çalışmamız olacak. İleriki haftalarda toplumsal cinsiyet rollerine dayalı olarak çocuk eğitimi ve çocuğun hakları nelerdir, buna dair bir çalışma yapmayı düşünüyoruz. Bununla birlikte kadın ve cinsellik üzerine bir tartışma yürüteceğiz. Kadınlar ve doğurganlık hakları nelerdir, evlenme, boşanma sonrasında ki haklar nelerdir vb. başlıklar altında bir genel çalışmamız olacak” ifadelerini kullandı.

Kadın ve İnsan Hakları Eğitimi Programı Türkiye ve bölgenin birçok yerinde uygulandığını dile getiren Ayyıldız, “Bu çalışmanın kadınlar üzerindeki etkilerinin ne denli önemli olduğunu saptadık. Programa dahil olan kadınlardan yüzde 94’ü kendilerinde özgüvenin geliştiğini, yüzde 89’u aile içi alınan kararlarda söz sahibi olduklarını, yüzde 67’si ise siyasal yaşama bir şekilde dahil olduklarını gördük” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2013, 18:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER