Bağlar Belediyesi’nin Yeşil Kuşak Projesi Devam Ediyor

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi'nin, Bağcılar Mahallesi’nde yapımına yaklaşık iki ay önce başlanan DSİ 1. Etap Park çalışmasında dünyada yalnızca iki ayrı ülkede uygulanabilmiş bir sulama sistemini kullanarak Türkiye’de...

Bağlar Belediyesi’nin Yeşil Kuşak Projesi Devam Ediyor
Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi'nin, Bağcılar Mahallesi’nde yapımına yaklaşık iki ay önce başlanan DSİ 1. Etap Park çalışmasında dünyada yalnızca iki ayrı ülkede uygulanabilmiş bir sulama sistemini kullanarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştireceği belirtildi.

Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’nün yeni yaşam alanları oluşturmaya dönük çalışmaları devam ediyor. Ekoloji ile ilgili yaptığı çalışmalarla adından sık sık söz ettiren Bağlar Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü, Bağcılar Mahallesi’nde sürdürülen park çalışmalarında bu kez Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Yapımına yaklaşık iki ay önce başlanan ve uzunluğu 44 bin metrekareden oluşan DSİ 1. Etap Parkı’nın içinde renkli desenli asfalt yürüyüş alanı, bisiklet ve koşu yolu alanı olacak. Ayrıca çocuklar içinde tren, gemi, tahterevalli, uçak ve salıncak gibi çocuk oyun gruplarının içinde yer alacağı parkın 25 bin metrekaresi yeşil alan olacak.

Benzerlerinden farklı bir park çalışmasına adım attıklarını dile getiren İnşaat Kontrolörü Mahmut Günaçtı, DSİ 1. Etap Parkı’nın 44 dönüm araziden oluştuğunu belirterek, bunun 25 dönüm arazisinin yeşil alan olacağını söyledi. Çalışmalara iki ay önce başladığını kaydeden Günaçtı, “ Yeni kurulan parkımızın içinde çocuk oyun grupları, iki adet çocuk oyun grubu, yürüyüş, bisiklet ve koşu yolu oluşmaktadır. Koşu yolumuz renkli asfalttan ibarettir. Parke taşı döşemesini yaparak parkın genelini güzelleştirmeyi hedefliyoruz. Tabi bunun yanında yaya yollarında S tipi banklar olacak. 7 bin metrekarelik botanik bahçe alanımız olacak. Türkiye’nin birçok yerinde 750’ye yakın envai çeşit ağaç kullanılacak. Çalışmaları ocak ayının başlarına kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Türkiye’de otomasyon sulama sistemiyle de bir ilki gerçekleştireceğiz. Bu sistemle park sulamamızı uydu üzeri bilgisayarla yapacağız. Bu sistem şu an dünyada sadece Fransa ve Almanya’da uygulanıyor. Türkiye genelinde ilk biz kullanacağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2013, 15:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER