Bes’ten Yeni Adli Yıl Açıklaması

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Diyarbakır Şubesi, adliye çalışanlarının sorunlarını dile getirmek için basın açıklaması düzenledi.Yeni adli yılın başlamasıyla birlikte adliye çalışanlarının artan iş yükünden bahsetmek için...

Bes’ten Yeni Adli Yıl Açıklaması
Büro Emekçileri Sendikası (BES) Diyarbakır Şubesi, adliye çalışanlarının sorunlarını dile getirmek için basın açıklaması düzenledi.

Yeni adli yılın başlamasıyla birlikte adliye çalışanlarının artan iş yükünden bahsetmek için toplandıklarını dile getiren BES Diyarbakır Şube Mali Sekreteri Ömer Ertuğrul, talep ve istekleri belirtmek için tüm illerde basın açıklamalarının yapıldığını söyledi. Ertuğrul, "Hükümetin genelde kamu emekçilerine özelde ise yargı emekçilerine yönelik hak gasplarının artarak devam ettiği, yoksulluk sınırı altında çalışmaya mahkum edildiğimizi, gelirimiz azalırken sürekli olarak iş yükümüzün artığı bir süreç yaşamaktayız. Adliyelerde iş yükü her geçen gün artıyor. Yargı emekçileri çoğu zaman mesai bitiminde ve tatillerde çalışmak zorunda bırakılıyor. Kaldırılmış olan ulaşım ödeneklerinin tüm illerde verilmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi. Adalet Bakanlığı çalışanlarının taleplerini de sıralayan Ertuğrul, koşulların iyileştirilmesini ve istihdam sağlanmasının başlıca istekleri olduğunu aktardı. Daha yolun başında olduklarını ve mücadelelerine devam edeceklerini anlatan Ertuğrul, "16 Ağustos’ta başladığımız 20 Ağusto’ta Ankara’da sonlandırdığımız Ankara yürüyüşümüzle kararlılığımızı bir kez daha ortaya koyduk. Bundan sonra da devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Tüm kamu emekçileri olarak savaş ortamının barışa evrilmesi ve 30 yılı aşkındır süren çatışma ortamının yerini barışa bırakmasını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2013, 15:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER