Çermik'te Meyveciliği Geliştirme Projesi Toplantısı

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde, meyveciliği geliştirme projesi için meyvecilik yapmak isteyen çiftçiler ile toplantı düzenlendi.Çermik Kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık...

Çermik'te Meyveciliği Geliştirme Projesi Toplantısı
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde, meyveciliği geliştirme projesi için meyvecilik yapmak isteyen çiftçiler ile toplantı düzenlendi.

Çermik Kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf Güden, "Bilindiği üzere GAP Entegre Kırsal Kalkınma Programı kapsamında İlçemizde çeşitli tarım projelerini hayata geçiriyoruz. Bunlardan bir tanesi ve de en önemlisi de meyveciliktir. Kuracağımız Kapama Meyve Bahçesinin toplam maliyetinin yüzde 70’i proje kapsamında hibe yolu ile yüzde 30’u da çiftçi katkısıyla olacaktır. İlçemizin iklimi ve toprak yapısı meyvecilik yapmaya müsaittir. Zaten çiftçilerimiz de bir şekilde bu işi yaptıkları için tecrübe ile bilgi ve birikimleri de mevcuttur. Biz bunu daha da ileriye götürerek çiftçilerimizin ticari üretime geçmelerini istiyoruz. Bu proje kapsamında İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne 20 çiftçimiz müracaatını yapmıştır. Proje kapsamında kurulacak kapama meyve bahçeleri badem, veviz, kiraz ve yarı bodur elma bahçelerinde oluşacaktır. Kapama meyve bahçelerimizde damla sulama sistemi, çit ve tel örgü olacaktır" dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2013, 15:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER