BİLİCİ: 'DEVLET KAYIP YAKINLARINA KARŞI KÖR VE SAĞIR'

İHD ve kayıp yakınları, "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" sloganıyla düzenledikleri oturma eyleminin 234.’sünü gerçekleştirdi. Eylemde, 1995 tarihinde Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde korucular tarafından kaçırıldığı iddia edilen Servet Bayram’ın akıbeti soruldu. İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, 234 haftadır eylem yapmalarına rağmen devletin kayıp yakınlarına karşı kör ve sağır davrandığını söyledi.

BİLİCİ: 'DEVLET KAYIP YAKINLARINA KARŞI KÖR VE SAĞIR'
İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının her hafta "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" sloganıyla düzenlediği oturma eyleminin 234.'sü, Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde gerçekleştirildi. Üzerinde kayıp fotoğraflarının bulunduğu ve "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" ile "Onlar bir gece ansızın evlerinden alındılar ve bir daha geri gelmediler" yazılı pankartların açıldığı eyleme, İHD üye ve yöneticileri, MEYADER yöneticileri, Belediye-İş Sendikası, SES, 78’liler Vakfı, kayıp yakınları katıldı. Eylem öncesi konuşan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, 234 haftadır kayıpların bulunması için mücadele ettiklerini, etmeye devam edeceklerini söyledi. Tüm çabalarına devletin, hükümetin ve ilgili birimlerin kayıpların bulunması için ve faillerin bulunarak yargılanmaları için hiçbir girişim içerisinde olmadıklarını belirterek, yaşanan duyarsızlığı eleştirdi.

‘SERVET BAYRAM’I KORUCULAR KAÇIRDI’

Ceylanpınar’da yaptıkları incelemeyi raporlaştırarak birkaç gün içinde kamuoyuna açıklayacaklarını belirten Bilici'nin ardından, İHD Kayıp ve Gözaltında Kaybedilenler Komisyonu üyesi Necibe Güneş Perinçek, 1995 tarihinde Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde korucular tarafından kaçırılarak kaybedildiği iddia edilen Servet Bayram’ın hikayesini anlattı. Perinçek, şunları belirtti: " Beyan ve anlatımlara göre Servet Bayram, akrabalarını ziyaret etmek üzere 08 Temmuz 1995 günü Diyarbakır’dan Hazro ilçesine gittiği sırada, Hazro’da görev yapan köy korucuları tarafından gözaltına alınır. Servet’in yaşamından kaygı duyan ailesi, kurumumuz (İHD Diyarbakır Şubesi) aracılığı ile resmi kurumlara başvuruda bulunur. Ancak DGM’den gelen yazılı yanıtta, ‘ gözetim kayıtlarının tetkikinde Servet Bayram ismine rastlanılmadığı’ belirtilir. Servet’in ailesi, bir akrabalarının aracılığı ile Hazro’da Korucubaşı olan bir kişi ile iletişime geçer. Korucubaşı, ‘evet onu biz yakaladık, merak etmeyin bir gün mutlaka evine gelecektir’ der. Bunun üzerine aile umutla bekler, ancak Servet’ten bir daha haber alınmaz.”
Açıklamanın ardından kayıp Servet Bayram’ın anısına 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı. Oturma eyleminin ardından etkinlik sona erdi.

DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2013, 15:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER