Kaymakam Lys Şampiyonlarını Ödüllendirdi

Diyarbakır'ın Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’de büyük bir başarı elde ederek tıp, hukuk, mühendislik ve öğretmenlik fakültelerini kazanarak ilçenin eğitimdeki başarısına katkı sunan öğrencileri,...

Kaymakam Lys Şampiyonlarını Ödüllendirdi
Diyarbakır'ın Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’de büyük bir başarı elde ederek tıp, hukuk, mühendislik ve öğretmenlik fakültelerini kazanarak ilçenin eğitimdeki başarısına katkı sunan öğrencileri, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey ile birlikte makamında kabul ederek çeyrek altın hediye etti.

LYS sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde geçen yıl elde edilen başarı bu yıl artı. LYS yerleştirmeleri sonuçlarına göre, geçen yıla göre bu yıl yüzde 9 oranında bir başarı elde edilen Ergani’de, tıp, hukuk, mühendislik ve öğretmenlik fakültelerini kazanarak ilçenin eğitimdeki başarısına katkı sunan öğrenciler, Kaymakam Erdinç Yılmaz tarafından çeyrek altınla ödüllendirildi. LYS sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, bu yıl mezun olup üniversiteye yerleşen öğrenci sayısı 322 olurken, daha önceki yıllarda mezun olup bu yıl ki sınavda üniversitelerin 4 yıllık fakültelerine girmeye hak kazananların sayısı 670’i buldu. Üniversitelerin ön lisans bölümlerine yerleşen öğrencilerle birlikte bu yıl üniversiteye yerleşen öğrenci sayısı 970 kişi olurken, bu yıl ilçenin eğitimdeki başarını oranı geçen yıla göre yüzde 9’luk artışla yüzde 31’e yükseldi.

"DİSİPLİNLİ ÇALIŞMA BAŞARIDA ESASTIR"

Ergani’nin eğitimde sağladığı başarının disiplinli çalışma yöntemine paralel bir şekilde geliştiğinin altını çizen Kaymakam Yılmaz, şunları söyledi:“Geçen yıl eğitimde yüzde 22’lik bir başarı oranı sağlamıştır. Bu yıl da LYS sonuçlarında yüzde 9 oranında bir başarı elde ettik. Elde edilen başarıyı her geçen yıl üzerine koyarak artırmak zor olsa da öğrencilerimiz zoru başararak bizleri mahcup etmedi. Başarı iltifata tabidir. Bizler bu ilçenin idarecileri olarak elde edilen bu başarıdan gurur duyduk ve öğrencilerimizi onore etmek istedik. Tıp, hukuk, mühendislik, öğretmenlik gibi birçok alanda fakülteye girmeye hak kazanan öğrencilerimizin elde ettikleri bu başarılarla ilçemizi daha ileriye götüreceklerine inancımız tamdır. Göreve geldiğimiz günden bu yana eğitime son derece özverili ve belli bir disiplin içerisinde yaklaştık. Elde ettiğimiz bu müspet netice, eğitim camiamızın disiplinli ve özverili çalışmalarının ürünüdür. Motivasyon ve hedefe iyi bir şekilde yönelerek hedeflediğimiz başarıya ulaştığımıza inanıyorum. Bu manada kendilerine sonuna kadar katkı sunmaya devam edeceğiz. Bu başarıda emeği geçen; Milli Eğitim Müdürlüğümüz, okul idarecileri, öğretmenlerimiz ve velilerimizi kutluyor, başarılılarının artarak devam etmesini temenni ediyorum.”

"BAŞARI ARTARAK DEVAM EDECEK"

LYS’de elde edilen başarıyı değerlendiren Ergani Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey, yaptığı değerlendirmede, "Hedefimiz, tabii ki her geçen yıl bu başarı oranının üzerine çıkmaktır. Bu başarıda öğrencilerimizin çalışmalarının yanı sıra, öğretmenlerimizin ve velilerimizin de büyük katkıları vardır. Elde edilen bu başarıdan dolayı başta öğrencilerimiz olmak üzere; velilerimizi, idareci ve öğretmenlerimizi canı gönülden tebrik ediyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2013, 16:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER