Saman Yüklü Kamyonlar Trafiği Tehlikeye Sokuyor

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde taşıdıkları saman yükünün değeri düşük olduğu için tek seferde nakletmeyi tercih eden kamyon sürücüleri, kaza yapma ihtimallerinin fazla olduğunu bildikleri halde aşırı yük taşımaya...

Saman Yüklü Kamyonlar Trafiği Tehlikeye Sokuyor
Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde taşıdıkları saman yükünün değeri düşük olduğu için tek seferde nakletmeyi tercih eden kamyon sürücüleri, kaza yapma ihtimallerinin fazla olduğunu bildikleri halde aşırı yük taşımaya devam ediyor.

Aşırı yükleme nedeniyle kasalarında büyük bir yüksekliğin oluştuğu kamyonlar, şehir içi ve dışında karayollarında seyrederken özellikle geride takip eden araçlar için trafik güvenliğini tehlikeye düşürüyor. Saman çuvalları yüklü kamyonlar nedeniyle önlerini görmekte zorluk çeken ve solama yaparken sıkıntı yaşayan sürücüler, uçuşan samanların görüş mesafelerini de düşürerek zor anlar yaşadıklarını belirtti.

Sürücüler kamyon kasasına yüklenen samanların üzeri örtülmeden trafiğe çıkarılmaması gerektiğini belirterek, böyle araçların şehir merkezlerine sokulmamasını istiyor. Karayolunda seyir halindeki küçük araç sürücüleri saman yüklü kamyonların tehlikeli olduğu kadar da bilinçsiz bir şeklide başka kamyonları sollamaya kalkıştığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2013, 16:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER