'Diyarbakır Ansiklopedisi' İmza Günü

Diyarbakır Ansiklopedisi’nin editörü Diyarbakırlı şair ve yazar İhsan Işık, cumartesi günü düzenleyeceği imza gününde kitapseverlerle buluşacak.İstanbul’da 28 Mayıs 2013’te Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in de katıldığı...

'Diyarbakır Ansiklopedisi' İmza Günü
Diyarbakır Ansiklopedisi’nin editörü Diyarbakırlı şair ve yazar İhsan Işık, cumartesi günü düzenleyeceği imza gününde kitapseverlerle buluşacak.

İstanbul’da 28 Mayıs 2013’te Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in de katıldığı tanıtım kokteylinin ardından kitapseverlerle buluşturulan Diyarbakır Ansiklopedisi’nin Türkçe baskısının editörü Diyarbakırlı Şair ve Yazar İhsan Işık, cumartesi günü yapacağı bir etkinlikle imza günü düzenleyecek. Diyarbakır Ansiklopedisi’ne 101 üniversiteden öğretim görevlilerinin katkı sağladığı anlatan Işık, “Şimdiye kadar Diyarbakır ile ilgili tanıtıcı çok değerli kitaplar yayınlandı, ama bunların her biri Diyarbakır’ın bir yönünü anlatıyordu. Biz Diyarbakır’ı A’dan Z’ye her yönü ile bütün ilçeleri ile siyasi görüş ayrımı dahi yapmadan Diyarbakır’ı anlatan beş cilt halinde bir ansiklopedi hazırladık ve Diyarbakırımızı en iyi biçimde tanıtalım dedik. Güzel bir haber verelim Diyarbakırlı hemşehrilerimize. Ansiklopedimiz yakında İngilizce ve Arapça olarak da çıkacak, eğer sponsor bulduğumuz taktirde Kürtçe baskısını da çıkaracağız” dedi.

Işık, cumartesi günü Sur ilçesinde bulunan tarihi Hasanpaşa Hanı’ndaki Ensar Kitabevi’nde imza günü düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2014, 18:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER