Diyarbakır’da 14 Yeni Avukat Yemin Töreniyle Görevine Başladı

Diyarbakır Barosu tarafından, mesleğe yeni başlayacak avukatlar için toplu yemin töreni düzenlendi.Diyarbakır Barosu göreve başlayacak 14 avukat için Büyükşehir Belediyesi tiyatro salonunda düzenlediği yemin töreniyle stajları biten avukatlar,...

Diyarbakır’da 14 Yeni Avukat Yemin Töreniyle Görevine Başladı
Diyarbakır Barosu tarafından, mesleğe yeni başlayacak avukatlar için toplu yemin töreni düzenlendi.

Diyarbakır Barosu göreve başlayacak 14 avukat için Büyükşehir Belediyesi tiyatro salonunda düzenlediği yemin töreniyle stajları biten avukatlar, cübbelerini giyerek mesleğe adım attı. Yemin töreninde konuşan Diyarbakır Baro Başkanı avukat Tahir Elçi, avukatlık mesleğinin herhangi bir meslek olmadığını vurgu yaparak, avukatlığı özgürlüğün garantörleri olarak bir meslek olarak değerlendirdi. Avukatların hiçbir otoritenin etkisinden kalmadan savunmayı temsil etmesi gerektiğini anlatan Elçi, "Avukatlık mesleği herhangi bir meslek değildir. Bugün 14 meslektaşım, avukatlığa ilk adımını atıyorlar. Avukatlık mesleği savunma hakkının, hak arama özgürlüğünün, adil yargılama hakkının ve hukuk devletinin en temel güvencesi olan bir meslektir. Bizler hak arama özgürlüğünün garantörleri olan bir mesleğin mensuplarıyız. Bizler ancak etkili olabilirsek, yurttaşların, mağdurların, adaletsizliğe uğrayanların hak ve hukukunu etkili bir şekilde savunursak, bu ülkede adalet yerini bulur, insan hakları gerçekleşir ve etkin bir adalet gerçekleşmiş olur. Avukatların etkili, bağımsız, özgür, mesleğini iyi yapamadığı bir toplumda hiç kimsenin özgürlüğünden ve adil yargılama hakkında tam olarak söylemek mümkün değildir. Mesleğimiz aynı zamanda cesaret ve asalet mesleğidir. Avukatların hiçbir otoriteden, güç odağından, hiçbir kesim ve makamdan çekinmeden en özgür ve bağımsız bir biçimde savunmayı temsil etmesi gerekiyor. Anayasamız olan Avukatlık Kanunun’da bu şekilde düzenlenmiştir. Avukatlık, bağımsız savunmayı temsil eden yargının kurucu unsurudur. Diyarbakır Barosu öteden beri hak ve özgürlükleri savunan bir baro olmuştur. Diyarbakır Barosu'nun sadece yöneticileri değil, neredeyse bütün üyeleri toplumsal meselelerde temel hak ve özgürlüklere duyarlı ve mücadeleci olmuştur. Yurttaşların hak ve hukukun yanında olmuştur. Böylesi bir baroda bugün bu mesleğe başlıyorsunuz. Mesleki sorunlarımızın, faaliyetlerimizin dışında, insan hakları ve hukukun üstünlüğünü koruma ve geliştirme sorumluluğu bulunan bir meslek örgütünün üyesi oldunuz” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından; göreve yeni başlayan 14 avukat, yemin edilmesinin ardından, cübbe ve ruhsatları teslim edildi.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2013, 18:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER