Diyarbakır’da 24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü, Diyarbakır’da yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bu yıl kadın öğretmenler ilk kez türbanla öğretmenlik yemini etti.Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmenlik verilmesinin ardından 24 Kasım Öğretmenler...

Diyarbakır’da 24 Kasım Öğretmenler Günü
24 Kasım Öğretmenler Günü, Diyarbakır’da yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bu yıl kadın öğretmenler ilk kez türbanla öğretmenlik yemini etti.

Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmenlik verilmesinin ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü ilan edilişinin 85. yıl dönümü Diyarbakır’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. İlk program Diyarbakır Milli Eğitimi Müdürü Hadi Ağırbaş’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunda bulunuldu. Tören sonrası Milli Eğitim Müdürü Hadi Ağırbaş ve beraberindeki öğretmenlerle birlikte Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç’ı makamında ziyaret etti.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi’nde devam edildi. Çok sayıda davetlinin katıldığı kutlama töreninde bu yıl mesleğe yeni başlayan öğretmenler için yemin töreni düzenlendi. Resmi kurumlarında başörtüsü serbestisinin ardından, yemin törenine katılan kadın öğretmenler ilk kez başörtüsüyle yemin etti.

Törende bir konuşma yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, kendisinin de bir öğretmen çocuğu olduğunu hatırlatarak, öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaptı. Vali Kıraç, “Karşınızda bir öğretmen çocuğu olarak bulunuyorum. Rahmetli babam, çok uzun yıllar, değişik yerlerde görev yaptı. Öğretmenlik yaptığı esnada rahmetli oldu. Rahman’a kavuşmuş bütün öğretmenleri rahmetle anıyorum. Görevi başında olan öğretmenlere de uzun sağlıklı ömürler diliyorum. Bizim inanç ve gelenek göreneklerimiz, aldığımız irfan da öğretmenliği farklı bir meslek, önemli bir görev olarak tanımlamıştır. Bizim inancımıza göre, bütün insanlığa rehber olarak gelen, rehberimiz Kur’an-i Kerim’in ilk ayeti ‘oku’ olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Eşrefi mahluk olan insana, ilk görevinin oku olması ve bu okuma işleminin de yapma görevi, Peygamber vasıtasıyla insanlık alemine duyurulmasının öğretmenlik mesleğinin ne kadar ulvi ve kimden size miras kaldığını bilmekte fayda olduğunu görüyorum. Öğrenci velileri olarak bu çocuklarımızın geleceğimizin teminatı, diğer ülkelerde girişeceği rekabette daha başarılı olabilmesi için, onları pozitif ilmin, bilimin ışığında gelenek ve göreneklerini bilen bir tertip içerisinde yetiştirilmeli” dedi.

Yapılan konuşmasının ardında Devlet Klasik Türk Müziği Korusu’nun verdiği konserle program son buldu.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2013, 16:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER