Diyarbakır’da 'kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü' Yürüyüşü

Diyarbakır’da Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) tarafından Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle yürüyüş düzenlendi.25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle Diyarbakır’da, DÖKH birleşenleri...

Diyarbakır’da 'kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü' Yürüyüşü
Diyarbakır’da Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) tarafından Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle yürüyüş düzenlendi.

25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle Diyarbakır’da, DÖKH birleşenleri yürüyüş düzenlendi. Ofis semtinde bir araya gelen kadınlar, Bağlar ilçesi Nükhet Coşkun Caddesi’nde bulunan Bağlar Belediyesi Evlendirme Müdürlüğü önüne kadar yürüyüş yaparak kadına karşı yapılan şiddeti protesto etti. Yürüyüş boyunca güvenlik önlemleri altında açıklamanın yapılacağı yere kadar ilerleyen kadınlar, yolda sık sık kadına karşı şiddeti protesto etmek için Türkçe ve Kürtçe slogan attı. Bağlar Belediyesi Evlendirme Müdürlüğü'nde son bulan yürüyüşün ardından basın açıklaması düzenlendi. Açıklamayı yapan DÖKH Sözcüsü Yeliz Ayyıldız, kadına şiddetin her geçen gün arttığını ifade etti. 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nü sisteme karşı kadınların başkaldırı günü olarak değerlendiren Ayyıldız, "Erkek egemenlikli kapitalist sistem, kadına karşı uygulanan şiddetin, katliamın, düşürülmenin esas sorumlusudur. Sistemin bir yandan kadın bedenini metalaştırıp, ucuz ve değersiz düzeyine düşürdüğü, emeğini sömürdüğü diğer taraftan sistemin bütün tıkanıklıklarının çaresizliğinin ve çözümsüzlüğünün acısını kadına karşı sistematik şiddet uygulayarak, kadınları kölece yaşamaya mahkum ettiğine ve bu şekilde ayakta kaldığına dikkat çekmek isteriz. Cinsiyetçi ideoloji ile kadın üzerinden iktidarını belirlediği gibi kadının nasıl yaşayacağı, nasıl düşüneceği, nasıl hareket edeceğini de belirlemektedir. Bu yönüyle egemen erkek, yaşamın hiçbir sahasında kadınlara kendini ifade edecek olanak bırakmamıştır, tüm savunma araçları elinden alınmıştır” dedi.

Yapılan açıklamanın ardında grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2013, 22:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER