Diyarbakır'da Mısır'daki Katliam Protesto Edildi

Mısır’da geçtiğimiz gün güvenlik güçleri tarafından darbe karşıtlarına açılan ateşte ölen siviller için bir araya gelen sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ve vatandaşlar; Sisi, ABD ve İsrail’i protesto etti.Mısır’da geçtiğimiz...

Diyarbakır'da Mısır'daki Katliam Protesto Edildi
Mısır’da geçtiğimiz gün güvenlik güçleri tarafından darbe karşıtlarına açılan ateşte ölen siviller için bir araya gelen sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ve vatandaşlar; Sisi, ABD ve İsrail’i protesto etti.

Mısır’da geçtiğimiz gün darbe karşıtlarına güvenlik güçleri tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açılması ve çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesi tepkilere neden oldu. Cuma namazı çıkışı Ulu Cami önünde Hüda-Par Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz ile BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’ın da aralarında bulunduğu bir grup, Mısır'daki olayları protesto etti. Protesto gösterisinde sık sık Mısır’da darbe yapan Sisi ile İsrail ve ABD karşıtı sloganlar atıldı. Katılımcılar adına açıklamada bulunan Mısır Dayanışma Platformu Sözcüsü Abdurrahim Ergin, ABD, AB ve İsrail'in desteği ile Mısır'da katliamın gerçekleştiğini ileri sürdü. Ergin, "Bununla birlikte bu katliamın sorumluları Sisi ile ABD, AB ve İsrail'dir. Bu gerçek bu coğrafyanın insanı tarafından mutlaka fark edilmelidir. Allah'ın laneti zalimlerin ve iş birlikçilerinin üzerine olsun. Buradan ülkemiz yöneticilerine de sesleniyoruz. Bu yaşanan süreçte ABD, AB ve İsrail olmak üzere ikiyüzlü davranan tüm odaklar ile ilişkilerinizi gözden geçirin diyoruz" şeklinde konuştu.

Milletvekili Altan Tan da katliamı lanetle kınadıklarını, yüz yıllardır İslam dünyasında akan kanın artık durması gerektiğini, her yerde barış ve huzurun olmasını istediğini belirtti.

Hüda-Par Genel Başkanı Yılmaz ise, Mısır'da yapılan katliama bazı ülkelerin hala ses çıkartmadığını, katliamı kınayan telin eden açıklamalarda bulunulmadığını utançla gördüklerini, katliama katliam diyemeyenleri, darbeye darbe diyemeyenleri telin ettiğini ve hepsini Allah’a havale ettiğini dile getirdi.

Grup, açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2013, 15:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
Rojhan
Rojhan - 11 yıl Önce

o eyleme katılanların tamamını vuracaksın ki dünya dinci yobazlardan kurtulsun..

SIRADAKİ HABER