GECEYİ SOKAKTA GEÇİRDİLER

Diyarbakır'da BDP'li bir grup tarafından önceki gece başlatılan oturma eylemi sona erdi. Milletvekili Aydoğan,ülkede 7 aydır çatışma olmadığını ifade ederek bunun önemli olduğunu söyledi.

GECEYİ SOKAKTA GEÇİRDİLER
 Diyarbakır'da BDP'li grup tarafından dün gece başlatılan oturma eylemi sona erdi.

İstasyon Meydanı'nda düzenlenen etkinliğin ardından aralarında BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ile BDP'li bazı belediye başkanlarının bulunduğu grubun Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Konukevi önünde başlattığı oturma eylemine basın açıklaması ile son verildi.

‘KANDİL’E GİTMEK ÖNEMLİ DEĞİL’

Milletvekili Aydoğan, Türkiye'de demokratik çözüm ve barış tartışmalarının yaşandığı bir dönemden geçildiğini belirterek, sürecin önemine değindi.

"İkinci aşamada diye tanımladığımız süreçte sınır dışına tamamen çıkılıp çıkılmaması, Kandil'e ulaşılıp ulaşılmaması önemli değildir. Önemli olan çatışmasızlık sürecinin sağlanmasıdır" diyen Aydoğan, 7 aydan bu yana ülkede çatışmasızlık durumunun hakim olduğunu belirtti.

‘MISIR,İÇ SAVAŞA SÜRÜKLENİYOR’


Aydoğan, Ortadoğu'da son derece önemli sosyal ve siyasal gelişmelerin yaşandığını, gerçekleştirilen darbe sonrası yüzlerce insanın yaşamını yitirdiğini ifade ederek, "Mısır'da bu yaşananlardan kaynaklı bir iç savaşın gelişme olasılığı var" dedi.

Grup basın açıklamasının ardından dağıldı.

DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2013, 14:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER