Diyarbakır'da Molla'nın İdam Edilmesi ile İlgili Basın Açıklaması Düzenlendi

Bangladeş'te Cemaat-i İslami liderlerinden Abdülkadir Molla’nın idam edilmesinin ardından, Diyarbakır’da basın açıklaması düzenlendi.

Diyarbakır'da Molla'nın İdam Edilmesi ile İlgili Basın Açıklaması Düzenlendi
 Bangladeş'te Cemaat-i İslami liderlerinden Abdülkadir Molla'nın idam edilmesinin ardından, Diyarbakır'da basın açıklaması düzenlendi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından organize edilen basın açıklaması, cuma namazı çıkışının ardından Ulu Cami önünde yapıldı. Yoğun kar yağışı altında yaklaşık 150 kişinin katıldığı basın açıklamasını, AGD Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin okudu. Ergin, Cemaat-i İslami hareketinin genel sekreteri Abdülkadir Molla'nın, Bangladeş'in kukla hükümeti tarafından idam edildiğini söyledi. Bangladeş'in Müslüman halkının kendilerinin kardeşi olduğunu belirten Ergin, ancak Bangladeş'te Müslümanlara karşı terör estiren bir kukla hükümetinin iş başında olduğunu dile getirdi. Bangladeş hükümetinin Müslüman halka uyguladığı insanlık dışı tutumu şiddetle kınadıklarını aktaran Ergin, Cemaat-i İslami'nin suçunun, Müslümanları emperyalizme karşı birlik içerisinde olmaya davet etmek olduğunu kaydetti. Ergin, "Bu suç bütün Müslümanlar için bir onurdur. Öteden beri Hindistan'ın güdümünde olan, işbirlikçi avami hareket göstermelik yargı süreci ile Molla'yı idam ederek, Bangladeş'ten İslam'ı silip atacağını sanmaktadır. Bangladeş hükümeti, aynen İsrail'in Filistinli Müslümanlara uyguladığı zulmü kendi halkına karşı uygulamaktadır. İslam dünyası için Bangladeş 2. İsrail'dir. Molla'nın idam kararının hukuki değil, siyasi olduğu aşikardır. Arakan'da Budist yönetiminin Müslümanlara yaptığını, Bangladeş'te Bayan Şaron kendi halkına yapmaktadır. Bangladeş hükümetine karşı en ağır yaptırımlar uygulanmalıdır. Bangladeş elçisi hiç beklemeden pervaneli bir kargo uçağı ile derhal sınır dışı edilmelidir. Bizler Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bu idamı, mahkeme sürecini ve diğer tutuklamaları şiddetle protesto ediyoruz. Cemaat-i İslami'nin hiçbir mensubu, inançları uğruna çıktıkları bu yolda geri adım atmayacaklardır. Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak biz her platformda İslam Birliği çağrımızı yinelemeye devam edeceğiz. Bu uğurda yaptığımız mücadeleden vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Grup, yapılan basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2013, 17:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER