Diyarbakır’da Yaşlılar Evi Açıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından, Sümer Park ortak yaşam alanı içerisinde, yaşlılara hizmet verecek olan Koca Çınarlar Evi’nin açılışı yapıldı.Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Sümer Park’ta yaşlılar...

Diyarbakır’da Yaşlılar Evi Açıldı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından, Sümer Park ortak yaşam alanı içerisinde, yaşlılara hizmet verecek olan Koca Çınarlar Evi’nin açılışı yapıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Sümer Park’ta yaşlılar için, danışmanlık rehberlik, yönlendirme hizmetleri, sosyal ve kültürel faaliyetler, temel sağlık hizmetleri, sözlü tarih çalışmaları, kamuoyunda duyarlılık oluşturma çalışmaları gibi, hizmet edecek ‘Koca Çınarlar Evi’nin açılışı Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in katılımıyla hizmete açıldı. Açılışta konuşan Başkan Baymedir, evin tanıtımı için bilboardlarda sadece yaşlı kadın fotoğraflarının kullanılmasına şakayla yanıt vererek, yaşlılar evinde kadın kotasının olmadığını söyledi. Baydemir, “10 yıllık zaman dilimi içerisinde, halkımıza mahçup olmamanın, haklı heyecanını yaşıyoruz. Açılışlar bitmeyecek. Bu kent yaşadığı müddetçe, daha güzel hizmetleri görmeye devam edecek. Kentimize, hizmet elinin değmediği, tek bir karış kalmadı. 12 Kasım günü bütün Diyarbakır halkını, Kamışlı Bulvarı’nın açılışına bekliyoruz. Kamışlı Bulvarı, Diyarbakır’ı Mahabat Bulvarı’yla buluşturuyor. İç çevre yolu niteliğini taşıyor. Sento Caddesi trafik yükünü, yüzde 50’den fazla bir oranda azaltacak. Diyarbakır halkı, müsterih olsun. Hizmet ve temsiliyet çıtası, Diyarbakırımızda şükürler olsun ki yükselmiştir. Bu hizmet bayrağını, bizden daha yüksek yerlere taşıyacak arkadaşlarımıza emanet edeceğiz. Bilboardlara afişler asıldı. Afişlerde, koca çınarlar evinin tanıtımı için annelerimizin fotoğrafları kullanıldı. Bazı dede, amca ve seydalar beni aradılar. Arayanlar yaşlılar evinde kadın kotasının olup olmadığını sordular. Kendilerine, kesinlikle bu kez kadın kotasının olmadığını, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı kadın olacak, ama yaşlılar evine hem erkekler, hem kadınlar gelebilecekler ve burada kotanın olmadığını söyledim” dedi.

Açılışa gelen yaşlılar ise, böylesi bir imkana sahip olmalarından dolayı, mutlu olduklarını dile getirerek, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2013, 20:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER