Diyarbakırlı Ünlü Hattat Hamid Aytaç’ın Kitabı Yayınlandı

Diyarbakır Valiliği’nin Kültür Sanat Yayınlarından 11.’si olarak hazırlanan “Hat Sanatını Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Taşıyan Adam Diyarbakır Hattat Hamit Aytaç” kitabının basımı tamamlandı.Tüm çalışmalarıyla 15 ay gibi uzun...

Diyarbakırlı Ünlü Hattat Hamid Aytaç’ın Kitabı Yayınlandı
Diyarbakır Valiliği’nin Kültür Sanat Yayınlarından 11.’si olarak hazırlanan “Hat Sanatını Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Taşıyan Adam Diyarbakır Hattat Hamit Aytaç” kitabının basımı tamamlandı.

Tüm çalışmalarıyla 15 ay gibi uzun bir sürede yapılan çalışmanın sonucu olan kitabın editörlüğünü Fatih Sultan Mehmet Vakfı Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Hattat Hamid’in icazetli öğrencisi Prof. Dr. M. Hüsrev Subaşı yaparken Genel Koordinatörlüğü’nü Diyarbakır Vali Yardımcısı Mustafa Can ve proje koordinatörlüğünü de Mustafa Temel yürüttü. Bir yıldan fazla süreden bu kitap çalışmasında hattatın eserlerinin bir çoğuna ulaşılmaya çalışıldı. Türkiye’nin bir çok şehrinden hattata ait eserlerin görüntüleri toplandı ve hattatın sanat dünyasını, özel yaşamını, hat sanatına katkılarını araştıran bir çalışma yürütülerek eserler toplandı. Uzun çalışmanın sonucunda hattat adına yayınlanan en kapsamlı ve en geniş kitap basımı sağlandı. Eserde hattata ait 253 hat ve muhtelif çalışma bulunuyor. Hattat’ın bu kadar çok sayıda çalışmasının yer aldığı ilk kitap olma özelliğini taşıyor.

Hattat Hamit Altaç, hat sanatındaki eserlerinin birçoğunda doğduğu yer ve memleketi olan Diyarbakır’ın adını imzasında “Hamidü’l Amidi” olarak kullanarak, doğduğu yere bağlılığını göstermiştir. Diyarbakır fikir ve sanat dünyası adına çok önemli katkı sağlayan bu eser Diyarbakırlı Hattat adına yapılmış önemli çalışmalar arasında da ilk sıralarda yer alacaktır.

Diyarbakır Valiliği tarafından basılan bu eserle Valilik tarafından son 3 yılda basımı sağlanan Diyarbakır Kültür, Tarih ve Sanat eseri sayısı 11’e ulaşmış oldu.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2013, 17:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER