Donma Tehlikesi Geçiren Hayvanlar İçin Kartondan Barınak Yapıldı

Diyarbakır’da soğuk havalar etkisini sürdürürken, sokakta kalan hayvanların korunmaları için Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) temsilcisi Sevgi Ekmekçiler, kartondan barınaklar yaptı.Kış aylarında sokakta kalan hayvanlar için çalışmalar...

Donma Tehlikesi Geçiren Hayvanlar İçin Kartondan Barınak Yapıldı
Diyarbakır’da soğuk havalar etkisini sürdürürken, sokakta kalan hayvanların korunmaları için Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) temsilcisi Sevgi Ekmekçiler, kartondan barınaklar yaptı.

Kış aylarında sokakta kalan hayvanlar için çalışmalar yapan HAYTAP temsilcisi Sevgi Ekmekçiler, Dicle Üniversitesi kampüsünde bulunan köpekler için kartondan barınak yaptı. Hayvanlar için düzenli bir şekilde yem verdiklerini anlatan Ekmekçiler, hayvanlara üniversitede okuyan öğrencilerle beraber baktıklarını söyledi. Ekmekçiler, "Diyarbakır’da bulunan hayvan barınağından olmayanlar büyük zorluk yaşıyor. Sokakta kalan hayvanlar için özel önlemler almamız gerekiyor. Kedi ve köpekler için küçük kutular yaparak onları soğuktan koruyabiliriz. Özellikle besleme çok önemli. Çünkü hayvanlar aç kaldıklarında soğuğa dayanamıyorlar. Herkes bulunduğu yerlere yiyecek bırakmalı. Hayvanların soğuğa dayanabilmeleri için mutlaka tok olmaları gerekiyor. Sokakta kalan eşekler için de çalışmalar yapılmalı. Özellikle valilik ve belediye eşekler için uygun yerleri yapmalarını istiyoruz. Eşek ve atlar için bir bakım evi de gerekiyor" dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2013, 20:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER