Çermik'te Eğitime İlgi Arttı

Diyarbakır'ın Çermik İlçe Kaymakamı Mimar Sinan Batmaz, ilçe merkezi ve köylerde eğitime olan ilginin sürekli arttığını belirterek, Çermik’in okullaşma oranında yüzde 99’u yakaladığını söyledi.Çermik’te daha önceki yıllarda...

Çermik'te Eğitime İlgi Arttı
Diyarbakır'ın Çermik İlçe Kaymakamı Mimar Sinan Batmaz, ilçe merkezi ve köylerde eğitime olan ilginin sürekli arttığını belirterek, Çermik’in okullaşma oranında yüzde 99’u yakaladığını söyledi.

Çermik’te daha önceki yıllarda başlatılan eğitim seferberliğine 2013-2014 eğitim öğretim yılında da devam edileceğini ve bu alanda başarılara imza atıldığını kaydeden Kaymakam Batmaz, merkez ve köylerde eğitime olan ilgi ve alakanın arttığını, bunu eğitim öğretim alanında gelen talep ve isteklerde gördüklerini ifade etti. Çermik merkezinin yanı sıra özellikle köylerde eğitime karşı ilginin artmasının kendilerini memnun ettiğini aktaran Kaymakam Batmaz, "Artan bu ilgi bizi hem duygulandırdı hem de sorumluluk iş yükümüzü arttırdı. Eğitimdeki bu uyanış ve canlanmaya katkı yapan herkese özelliklede öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Eğitim alanında başlatılan çalışmaların artarak devam edeceğini kaydeden Kaymakam Batmaz, Çermik’in okullaşma oranında yüzde 99’u yakaladığını belirterek, "Yetiştirici Sınıf Öğretim Programı ( YSÖP) çerçevesinde ikna ekipleri kurduk. Bu ekipler okula gitmeyen öğrencilerin velileriyle birebir görüşerek çocukları okula kazandırmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

Mecburi eğitim çağında olup okula kayıtsız çocukların isim ve adres bilgilerinin tespit edildiğini ifade eden Kaymakam Batmaz, "Anayasamız ve diğer yasalar gereği her öğrenci velisi çocuğunu mecburi ilköğretim kurumuna göndermekle yükümlüdür. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde her okuldaki ikna ekiplerinin ilçe merkezi ve tüm köyleri gezerek bu çocuklarımızı okula kazandırmaktadırlar" şeklinde konuştu.

Kaymakam Batmaz, Çermik’te ilk ve ortaokulu bitiren, liseye gönderilmeyen kız çocuklarının tespiti için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çalışma başlattığını kaydederek, bu kızlarımızın lisede okumaları için velileri ikna komisyonu kurduklarını ve öğretmenlerin ev ziyaretlerinde bulunarak ailelerle tek tek görüştüklerini, kızların liseye neden gönderilmediğini sorgulayarak aileleri kız çocuklarını liseye göndermeleri yönünde ikna ettiklerini söyledi.

Kız çocukların lise eğitimine devam etmeleri için başlatılan çalışmaların başarıyla yürütülmesi sonucu köyden ilçeye taşımalı sistemle kız öğrencileri ilçe merkezindeki liselere kaydettirdiklerini ve pansiyon kalmalarına imkan sağlandığını anlatan Kaymakam Mimar Sinan Batmaz, "Fedakar öğretmenlerimizin aileleri ikna etmesiyle kız çocuklarının okula gönderilemeye başlandı. İlçede mevcut 4 lisede okuyan 2 bin 502 öğrenciden bin 364’ü kız, bin 138’i ise erkek öğrencilerden oluşuyor" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2013, 13:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER