Dicle Üniversitesi’nden Yabancı Öğrencilere Türkçe Eğitimi

Yabancı ülkelerden eğitim için Diyarbakır’a gelen ancak yeterli Türkçe bilemedikleri için derse giremeyen öğrencilere Dicle Üniversitesi tarafından yardım eli uzatıldı.Afrika’nın Burundi ülkesi, Irak ve Suriye gibi ülkelerden Diyarbakır...

Dicle Üniversitesi’nden Yabancı Öğrencilere Türkçe Eğitimi
Yabancı ülkelerden eğitim için Diyarbakır’a gelen ancak yeterli Türkçe bilemedikleri için derse giremeyen öğrencilere Dicle Üniversitesi tarafından yardım eli uzatıldı.

Afrika’nın Burundi ülkesi, Irak ve Suriye gibi ülkelerden Diyarbakır Dicle Üniversitesi’ne gelen ancak yeterli Türkçe bilmediklerinden dolayı derslere giremeyen öğrencilere el uzatan Dicle Üniversitesi, Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde Türkçe eğitimi kursu açarak yabancı öğrencilere Türkçe eğitimi vermeye başladı. Dicle Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Mustafa Uğurlu Aslan, normal şartlarda Türkiye’de eğitim almaya hak kazanan öğrencilerin kazandıkları bölümde eğitime başlayabilmeleri için Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) tarafından düzenlenen dil sınavında başarılı olmaları şartının bulunduğunu söyledi. Öğrencilerin bu sınavda başarı gösteremedikleri için derslere giremediklerini aktaran Aslan, “Bu öğrencilerin dil eğitimi için İstanbul ya da Ankara gibi illere gitmeleri gerekiyordu. Ancak biz Dicle Üniversitesi sürekli eğitim merkezi olarak öğrencilerin buna imkanlarının olmadığını görünce kendilerine el uzattık ve bu kursu açtık” diye konuştu. Kursiyerlerin sadece lisans düzeyinde öğrenciler olmadığını kaydeden Aslan, aynı zamanda Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin de bulunduğunu ifade etti. Öğrencilerin Fransızca, İngilizce, Arapça, Kürtçe gibi dilleri çok iyi bildiklerine dikkat çeken Aslan, ancak Türkçe bilmediklerinden dolayı öğrencilere İstanbul, Ankara gibi illere gitmeden kendi üniversitelerinde bu eğitim almalarını sağladıklarını söyledi. Dersleri Diyarbakır’ın kültürü, yemekleri, müziği gibi materyaller eşliğinde işlediklerini belirten Aslan, bunun öğrencileri aynı zamanda şehir ve şehir insanın kültürü ile kaynaştırdığını aktardı. 13 kişilik yabancı öğrenci grubu Diyarbakır’da kursun açılmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek derslerin çok verimli geçtiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2013, 20:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER