Silvan'daki Aile Destek Merkezleri Türkiye'ye Model Oluyor

Diyarbakır'ın Silvan İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından açılan 3 Aile Destek Merkezi'nin Türkiye'deki diğer il ve ilçelere model olacağı belirtildi.Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri,...

Silvan'daki Aile Destek Merkezleri Türkiye'ye Model Oluyor
Diyarbakır'ın Silvan İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından açılan 3 Aile Destek Merkezi'nin Türkiye'deki diğer il ve ilçelere model olacağı belirtildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri, pilot bölge seçilen ilçelerden biri olan Silvan ilçesinde Aile Destek Merkezleri'ni denetledi. Yapılan denetlemelerin ardından Silvan ilçesindeki Aile Destek Merkezleri'nin Türkiye'de örnek teşkil edecek durumda oldukları belirtildi. Silvan Kaymakamı Berkan Sönmezay, "Silvan ilçemiz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından pilot bölge seçilmişti, biz de çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürdük. Arkadaşlarımızın da çabalarıyla çalışmalarımız devam etmektedir. Bu çalışmalarımızda en iyi sonucu almak için uğraşıyoruz. Günden güne kursiyer sayısının arttığı ve fiziki şartların giderek iyileştiği Aile Destek Merkezleri'nin, talebi karşılamakta zorlandığı öğrenildi. 3 Aile Destek Merkezi'nin 400 üzerinde kursiyeri bulunduğu için 4. aile destek merkezi için yer tespit çalışmalarını yapıyoruz. Merkezden uzak mahallelerin birinde bunu açmayı planlıyoruz. Kurslarımızı ve Aile Destek Merkezleri'mizi genişleterek tüm vatandaşlarımıza hizmet sunmayı amaçlıyoruz" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri Aile Destek Merkezleri'nde incelemelerde bulunarak kursiyerlerle sohbet etti.

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2013, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER