2014 Yılı Bütçe Görüşmeleri

KESK Diyarbakır Şubeler Platformu, bütçe görüşmelerinde taleplerinin karşılanması için bir günlük iş bıraktı KESK Dönem Sözcüsü Polat: "İnsanın sömürülmediği, hiçbir halkın dil, din, kültür farklılıkları nedeniyle baskı görmediği bir gelecek istiyoruz"

2014 Yılı Bütçe Görüşmeleri
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Diyarbakır Şubeler Platformu, bütçe görüşmelerinde taleplerinin karşılanması için bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

KESK'in Diyarbakır Şubeler Platformu üyeleri Dağkapı Meydanı'nda toplanıp, çeşitli döviz ve pankartlar açarak, davul ve zurna eşliğinde halay çekti.

KESK adına basın açıklamasını okuyan Dönem Sözcüsü Seyfettin Polat, "İnsanın sömürülmediği, hiçbir halkın dil, din, kültür farklılıkları nedeniyle baskı görmediği bir gelecek istiyoruz" dedi.

Polat, KESK olarak tüm kamu çalışanlarının kendi iş kollarında onlarca sorunları ve taleplerinin olduğunu belirterek şu taleplerde bulundu:

"Bütçeden genel taleplerimiz çok nettir. Kayıplarımızın telafisi için her kamu emekçisinin maaşına en az 300 lira zam yapılsın. Herkese iş ve ücret güvencesi sağlansın. Ek ödemeler emekliliğe yansıtılmasın. Maaşlar vergi artışından etkilenmesin. Kadın emekçilere pozitif ayrımcılık yapılsın. Baskı, tutuklama ve sürgüne son verilsin. 47 tutuklu olan arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Savaşın, rantın ve gericileştirme projelerinin maliyetini ödemeyi redediyoruz. Bu bütçeyi kabul etmiyoruz. İnsanın sömürülmediği, hiçbir halkın dil, din, kültür farklılıkları nedeniyle baskı görmediği bir gelecek istiyoruz."

Basın açıklamasının ardından KESK üyeleri çalıştıkları kurumlarında bir günlük iş bıraktıklarını belirterek, sessizce dağıldılar. 

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2013, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER