Kaymakam Yılmaz’dan Sbs Ve Ygs Öğrencilerine 'ücretsiz Kitap'

Diyarbakır'ın Ergani İlçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Sosyal Destek Projesi (SODES) bünyesinde açılan SBS ve YGS kurslarında eğitim gören öğrencilere ücretsiz kitap dağıttı.Dershane standartlarının üzerinde bir eğitim verdiklerini belirten...

Kaymakam Yılmaz’dan Sbs Ve Ygs Öğrencilerine 'ücretsiz Kitap'
Diyarbakır'ın Ergani İlçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Sosyal Destek Projesi (SODES) bünyesinde açılan SBS ve YGS kurslarında eğitim gören öğrencilere ücretsiz kitap dağıttı.

Dershane standartlarının üzerinde bir eğitim verdiklerini belirten Kaymakam Yılmaz, geçen yıl hedeflediklerinin üzerinde yüzde 80 başarı oranı sağladıklarını ifade ederek, bu yıl ki hedeflerinin bu başarı oranını aşmak olduğunu söyledi. Dağıtılan ücretsiz kitapların karşılığında öğrencilerden sadece başarı beklediklerini belirten Kaymakam Yılmaz, "Büyük zorluklarla hayata geçirdiğimiz ücretsiz SBS ve YGS kurslarımızda hedef kitlemiz, ekonomik yetersizliklerden ve aile-toplum baskısından dolayı eğitimlerini liseden sonra devam ettiremeyen öğrencilerimize üniversite yolunda umut ışığı olmaktır. Onların kendilerine olan güvenlerini ve inançlarını ortaya çıkararak üniversiteli olma yolunda bir nebze olsun faydamız dokunsun istiyoruz. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ücretsiz kurslarımızda SBS’de 126, YGS’de de 122 öğrenciye eğitim sunulmaktadır. Her iki kursumuzda da ekonomik yetersizlik, aile-toplum baskısı ve diğer nedenlerden dolayı akranlarıyla aynı koşullarda sınavlara hazırlanamayan öğrenciler, hedef kitle olarak belirlenmiş ve bu kriterlere uygun öğrenci seçimine özen gösterilmiştir" dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2013, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER