Kesk'e Bağlı Sendika Üyeleri İş Bıraktı

Kamu Emekçileri Konfederasyonu'na (KESK) bağlı sendikalar Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.Eğitim-Sen ilçe temsilciliği öncülüğünde gerçekleştirilen iş bırakma eylemine, Haber-Sen, SES, BES...

Kesk'e Bağlı Sendika Üyeleri İş Bıraktı
Kamu Emekçileri Konfederasyonu'na (KESK) bağlı sendikalar Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Eğitim-Sen ilçe temsilciliği öncülüğünde gerçekleştirilen iş bırakma eylemine, Haber-Sen, SES, BES ve Tüm-Bel-Sen ile ESP destek verdi. Atatürk Anıtı'na kadar yürüyüş gerçekleştiren sendika üyeleri burada bir basın açıklaması yaparak 2014 bütçesine itiraz etti. Kalabalık adına basın açıklamasını Ramazan Akat okudu. Akat, KESK olarak tüm kamu çalışanlarının kendi işkollarında onlarca sorunları ve talepleri olduğunu ve bu taleplerin takipçisi olduklarının bilinmesini istediğini söyledi. Akat, "Bütçeden genel taleplerimiz ise çok net; kayıplarımızın telafisi için her kamu emekçisinin maaşına en az 300 lira zam yapılmasını, herkese iş ve ücret güvencesi sağlanmasını, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını, maaşlarımızın vergi artışından etkilenmemesini, kadın emekçilere pozitif ayrımcılık uygulanmasını, baskı, tutuklama ve sürgüne son verilmesini istiyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından kalabalık sessizce dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2013, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER