Diyarbakır’ın Köylerinde Yol Açma Çalışmaları Sürüyor

Diyarbakır İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından kar nedeniyle kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için başlatılan çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği belirtildi.Diyarbakır’da son 40 yılın en fazla kar yağışının...

Diyarbakır’ın Köylerinde Yol Açma Çalışmaları Sürüyor
Diyarbakır İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından kar nedeniyle kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için başlatılan çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği belirtildi.

Diyarbakır’da son 40 yılın en fazla kar yağışının yaşanmasıyla tüm köy yolları ulaşıma kapandı. Diyarbakır İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından alınan önlemler sayesinde kapanan köy yolları iki günlük çalışmayla açıldı. Bugün itibariyle sadece 6 köy yolunun kapalı olduğunu anlatan Diyarbakır İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Akyol, bu yolları da yarına kadar açmayı hedeflediklerini söyledi. Kar yağışı öncesi önlemler aldıklarını belirten Akyol, 42 iş makinesi ve 100 kişilik bir ekiple kısa sürede yolları açtıklarını belirterek, “Metrolojiden yağış öncesi bize bilgi geldikten sonra, 17 ilçemizde makine parklarımızı yerleştirdik. Bize ait 17 iş makinesinin yanında 25 tanede kiralayarak, ekiplerimizi hazır halde tuttuk. İki gün devam eden kar yağışı süresince iş makinelerimiz hazır bir şekilde bekletiliyordu. Kar yağışı devam ettiği süre çalışma yapamıyorduk. Fakat acil bir durum olduğunda müdahalelerde bulunuyorduk. 22 noktaya acil müdahalelerde bulunduk. Yolda mahsur kalan vatandaşımızı kurtarma çalışmalarının yanı sıra acil hastalara ulaştık. Geçtiğimiz cumartesi gününden sonra 100 kişilik ekip ve 42 iş makinesiyle 17 ilçe ve bağlı köylerde çalışmalara başladık. Yolların büyük bir bölümünü hafta sonu yaptığımız çalışmayla ulaşıma açtık. Sadece kuzey bölgesinde bulanan bazı köylere ulaşamadık. Şuan Diyarbakır’da 801 köy ve 970 mezradan sadece 6 köy yolu kapalı. Bu yolların açılması için çalışmalarımız sürüyor. En geç yarına kadar bu yolları açmayı hedefliyoruz. Soğuk hava yoğun sis oluştuğu için vatandaşlarımıza dikkatli olmalarını öneriyoruz. İl Özel İdaresi bünyesinde 5 bin 200 kilometre yol ağı var. Yollarımız açık ama kaymaları engellemek için zincirsiz bu yollara gidilmemeli” dedi.

“DİYARBAKIR VALİSİ KIRAÇ’IN TALİMATIYLA BÜTÜN İMKANLAR SEFERBER OLDU”

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Akyol, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç’ın talimatıyla köy yollarının açılması için bütün imkanların seferber edildiğini dile getirdi. Akyol, "Kar yağışı öncesi iş makinelerimizin yetersiz olduğunu düşündük. Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç’ın talimatıyla iş makinelerini kiraladık. Bu konuda verilen talimatta kesinlik tasarrufa gidilmemesi oldu. Bütün imkanlar seferber oldu. Bu kapsamda bazı ilçelerimize araç kiralamaları için ödenek çıkardık. Bu konuda kaymakamlara da talimatlar verildi. Vatandaşlarımızın mağdur olmaları için her türlü gayretin gösterilmesi gerektiğini bildirdik” ifadelerini kullandı.

“SAĞLIK EKİPLERİ VE JANDARMA İLE KOORDİNELİ ÇALIŞTIK”

Akyol, köy yollarını açma çalışmalarda acil vakalar için jandarma ve sağlık ekipleriyle sürekli irtibat halinde olduklarını belirterek, 22 acil hastaya müdahale ettiklerini söyledi. Akyol, “Yol açma çalışmaları esnasında 22 acil vakaya müdahale ettik. Jandarma ve sağlık ekipleriyle koordineli çalışıyorduk. Bu kapsamda aralarında doğum, diyaliz hastalarının yanı sıra yolda mahsur kalanları kurtardık. Gece saat 03.00’te bir köyde hastayı almak için giden ambulans için yolu açtık. Gelen tüm taleplere cevap verdik” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2013, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER