Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Altaç’tan Yerel Seçim Değerlendirmesi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili yaptığı değerlendirmede, yerel seçimlerin bölgede sıkıntılı geçebileceğini söyledi.Mart 2014'te yapılacak yerel seçimlerde Diyarbakır...

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Altaç’tan Yerel Seçim Değerlendirmesi
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili yaptığı değerlendirmede, yerel seçimlerin bölgede sıkıntılı geçebileceğini söyledi.

Mart 2014'te yapılacak yerel seçimlerde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Galip Ensarioğlu ile seçime gidecek AK Parti, seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bölgede yerel seçim sürecinde sıkıntılar yaşayacağını anlatan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, bölge insanın çözüm sürecine olan desteğinden dolayı yapılacak provokatif eylemlerin boşa çıkacağını söyledi. Altaç, "Çözüm süreciyle birlikte bölgede ciddi bir rahatlama oldu. İnsanlar, bu rahatlamayla birlikte ticaretini, yatırımını, kendisiyle ilgili olabilecek bütün çalışmaları daha iyi bir motivasyonla yapmaya başladı. Seçim sürecinin sıkıntılı geçeceğini tahmin ediyoruz ve çok rahat geçmeyecektir. Önceki seçimlerden farklı olacağını düşünmüyoruz. Daha bir hafta önce il binamıza bombalı saldırı yapıldı. Yine Lice ilçesinde yol kesmeye eylemi yapılıp, askerler kaçırıldı. Yüksekova’da değişik bir provokasyon gördük. Tüm bunları yan yana getirdiğinizde, bu sürecin kolay geçmeyeceğinin işaretidir. Yapılan açıklamalar da önümüzdeki dönemde şiddetin ve gerginliğinin tırmanacağı yönünde yapılıyor. Vatandaşlar artık bu şiddet ve gerginliği hem ülkemize hem bölgemize çok büyük zararlar verdiğini iyi biliyor. Huzur ve barış ortamının kalıcı bir hale gelmesi için ciddi manada hassasiyetler yaşanıyor. Burada şiddeti tırmandırarak, geçmişte oy devşirenler, seçimi bu şekilde kazananlar, şiddeti kendilerine oy getireceğine inanan kesimlerin bu süreçte aynı yöntemleri izlemek suretiyle oy devşirmeye çalışacaklar. Ama vatandaşların buna artık prim vermeyeceğini de iyi biliyoruz. Diyarbakır halkı çözüme olan desteğini Başbakan’ın Diyarbakır’da yaptığı mitingle gösterdi. Süreci akamete uğratacak girişimler örgüt ve onun uzantıları tarafından yapılabilinir. Ama bunun geri tepeceğine inanıyoruz. Bölge çok mağduriyetler yaşadı ama hiç birisi AK Parti döneminde oluşmamış. AK Parti, her zaman sorunların çözümde bir adres olarak var" dedi.

Altaç, Diyarbakır’daki belediyeleri eleştirerek, kar yağışından sonra belediyelerin yeterli bir çalışma yapmadığını anlattı. Altaç, "Son bir haftadır Diyarbakır’da soğuk bir hava hakim. Belediyelerin ne kadar aciz bir duruma düştüğünü hep birlikte gördük. Eğer karayolları tarafından yapılan alt geçitler olmamış olsaydı, Diyarbakır, felç olmuştu. Bugün şehir merkezinde bir çok ana yollar kapalı bir durumda. İnsanlar dışarı çıkamadılar. Sokakta çalışan belediye ekiplerini göremedik. Bunların hizmet gibi bir dertleri yok. Diyarbakırlılar, hizmetin en güzeline layıktır. Diyarbakır gibi tarihi bir kentinin alt yapısı çok güçlü olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2013, 20:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER