Engellilerden ağır suçlama

Uluslararası Engeliler Derneği Diyarbakır Şubesi, AK Parti Kayapınar Teşkilatı Gençlik Kolları tarafından engelliler yararına düzenlenen kermeste toplanan paraların kendilerine verilmediği iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. AK Parti iddiaları yalanlarken, İlçe Başkanı Kırsaçlı ;karşı dava açacaklarını açıkladı.

Engellilerden ağır suçlama
 AK Parti Kayapınar Teşkilatı Gençlik Kolları tarafından engelliler yararına düzenlenen kermeste toplanan paraların engelli derneklerine teslim edilmediği iddiası tartışma yaratırken, taraflar olayı yargıya taşıyarak birbirlerinden şikayetçi oldu.

İddiayı gündeme getiren Uluslar arası Engelliler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Erdal Satılış. Satılış’ın iddiasına göre geçtiğimiz Temmuz ayı içinde kendilerini AK Parti Kayapınar Gençlik Kolları yöneticileri olarak tanıtan 3 kişi, engelliler yararına kermes düzenleyerek buradan elde edilecek gelirle engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye alma sözü verdi ancak bunları yerine getirmedi.

BELGELERDE AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI

AK Parti İlçe Gençlik Kolları üyesi olduğu parti yönetimi ve kayıtlarda da anlaşılan bu 3 kişi toplanan parayla tekerlekli sandalye almadığı gibi parayı isteyen engelli derneklerine de cevap vermeyerek kayıplara karıştı.

AK Parti İl Başkanı Aydın Altaç,il ve ilçe yöneticilerinin de katıldığı ve yine o tarihte basına parti tarafından geçilen bilgi notu ve haberlerde de teyit edilen organizasyonla ilgili şok iddialarda bulunan Uluslar arası Engelliler Derneği Başkanı Erdal Satılış, dolandırıldıklarını öne sürerek defalarca partiye başvurmalarına rağmen sonuç alamadıklarını belirterek Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

‘BİZİ KULLANARAK YOLSUZLUK YAPTILAR’

Satılış,” Kermesten elde edilecek gelirle engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye alacaklarını ifade ederek bizden destek istediler. Biz de personel, ürün ve davetiyle desteğinde bulunduk. 100 adet davetiye bastırarak AK Parti Gençlik Kolları yöneticisi Fatma Küçükaslan’a teslim ettik. Daha sonra kermesi beraber açtık. Açılışa AK Parti İl Başkanı Aydın Altaç ve Kayapınar İlçe Başkanı Mehmet Ali Kırsaçlı da katıldı. Kermes sonunda, “biz paralarının hesabını yapıp sizlere dönüş yapacağız ‘ dediler ancak aradan 3 ay geçmesine rağmen tüm aramalarımız ve girişimlerimiz sonuçsuz kaldı. Bütün gelen gelirler kendi çıkarları için kullanıldı .Derneğimizi ve engelli bireylerimiz üzerinden rant elde ederek yolsuzluk yapıldı . Ak Parti Kayapınar Gençlik Kolları yönetiminden ve üyelerinden şikayetçi olduğumuzu ifade ederek tazminat davası için gerekli işlemlerin yapılması için cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk.” dedi.

KIRSAÇLI İDDİALARI YALANLADI :’BİZ DE DAVA AÇACAĞIZ’

AK Parti Kayapınar İlçe Başkanı Mehmet Ali Kırsaçlı ise organizasyonun kendi gençlik kolları tarafından yapıldığını kabul ederken, dolandırıcılık iddiasını yalanlayarak iddiaları gündeme getiren Erdal Satılış hakkında dava açacaklarını söyledi. Kırsaçlı,”Gençlik kollarımız engelliler yararına kermes yaptı, bunu inkar etmiyoruz. Ancak dolandırıcılık iddiasını kabul etmiyoruz. Bize yönelik iftira kampanyasıdır. Arkadaşların yaptığı hesaplamaya göre alacak-verecek durumu söz konusu değil. AK Parti’nin adını karaladığı için Erdal Satılış hakkında dava açacağız. Hiç kimse partimizin adını böyle suçlamalarda kullanamaz.” diye konuştu.

DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2013, 18:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER