GÜNDÜZ SAKİN, GECE GERGİN

Diyarbakır’da son zamanlarda yaşanan gerginlikler, yoldan geçen araçlara yapılan saldırılar ve polise yönelik eylemlerle gündeme gelen Fiskaya bölgesi gündüz sakin olurken, ne oluyorsa gece oluyor.

GÜNDÜZ SAKİN, GECE GERGİN
Diyarbakır’da sık sık olaylar meydana gelen Fiskaya’da ortam gündüz sakin olarak görünürken, gece özellikle Dicle Üniversitesi Hastaneleri’ne gitmek için bu yolu kullanmak zorunda kalan vatandaşlar için korku tüneline dönüşüyor. 1990’lı yıllarda yapılan yol güzergahının da Provokatif eylemler yapmak isteyenler için uygun ortam yaratmasının etkisiyle meydana gelen olaylar vatandaşları tedirgin ederken, son günlerde yaşananlar çözüm sürecini baltalamaya yönelik sonuçlar da veriyor. Huzurlarının kaçtığını belirten vatandaşlar ise yetkililerden buraya önlem alınmasını istiyor.

YOLDAN GEÇEN ARAÇLARA SALDIRIYORLAR

Dicle Üniversitesi ve Diyarbakır şehir merkezini birbirine bağlayan Fiskaya Caddesi'nde sık sık yolu trafiğe kapatarak araçları ateşe veriyor. Bir türlü bu olayların önüne geçilmemesi vatandaşların tepkisine neden oluyor.
Hemen her akşam Fiskaya Caddesi'nde yolu trafiğe kapatan yüzü maskeli kişiler , çok sayıda aracı araca zarar veriyor, kimi zaman da Molotof ve benzeri yanıcı maddeler atarak insanların hayatını tehlikeye atıyor.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ : ‘ATEŞ ARASINDA YAŞIYORUZ’

Yaşananlardan hem çevre sakinleri hem de yolu kullanmak zorunda kalan vatandaşlar şikayetçi. Adeta ateş arasında yaşadıklarını belirten vatandaşlar, barış sürecini sabote etmek isteyen güçler tarafından yönlendirildikleri düşünülen gençlerin eylemleri ve bu eylemler nedeniyle buraya gelen emniyet güçleriyle yaşanan çatışmalar nedeniyle geceleri uyuyamadıklarını ifade ettiler. İnsanların yaralanma ve ölüm tehlikeleri altında yaşadığına dikkat çeken vatandaşlar, artık huzur istediklerini dile getirerek yaşananlara tepkili.

KENTSEL DÖNÜŞÜM AĞIR AKSAK OLUNCA

Bu arada sık sık olayların yaşandığı Fiskaya bölgesinde kentsel dönüşüm ise bir türlü hayata geçirilemiyor. Sadece 2-3 katlı evler ile bazı hayvan barınaklarının bu kapsamda yıkıldığı gözlenirken, kentsel dönüşümün başarıya ulaşması halinde bu tür bölge ve alanların tehlike olmaktan çıkacağı ifade ediliyor. Bu bölgelerdeki harabe yapıların uyuşturucu tacirleri ve kötü yollara bulaşmış gençler tarafından kullanılması da ayrıca mahalle sakinlerinin huzurunu kaçırıyor.
Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2013, 11:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER