Kavak Ailesinin Dramı Bitmiyor

Diyarbakır'da iki özürlü kızı ile yaşam mücadelesi veren Sultan Kavak, yaşadıkları zorluklar karşısında dayanacak güçlerinin kalmadığını haykırıyor.

Kavak Ailesinin Dramı Bitmiyor
 Diyarbakır'da yokluk içerisinde yaşam mücadelesi sürdüren Kavak ailesi, kentsel dönüşüm nedeniyle evleri yıkılınca evsiz, barksız ortada kaldı. Sur Belediyesi, aileyi geçici olarak bölgede yıkımı en son yapılacak olan yas evine yerleştirdi.

YIKIM DEVAM EDİYOR

Diyarbakır'ın Sur İlçesi Sur İçi semtindeki en yoksul mahallelerin başında gelen Alipaşa mahallesinde kentsel dönüşüm nedeniyle tarihi evler dışındaki evler bir bir yıkılıyor. Yıkım ile birlikte söz konusu bölgede ikamet eden ailelere, Toki tarafından indirimli evler verilmişi. Ancak Toki tarafından yapılan konutlar yetmeyince birçok kişi evsiz kaldı. Toki, kentsel dönüşüm nedeniyle yıkılacak olan evlerde yaşayanlar için ikinci etap konut çalışmasını ise önümüzdeki yıl başlatacak.


ÖZÜRLÜ İKİ KIZIYLA YAS EVİNE YERLEŞTİRİLDİ

Kavak ailesinin Sur ilçesi Alipaşa Mahallesindeki iki gözlü odadan oluşan evleri yıkıldı. Yıkım sonrası bir halı iki yatak ve üç beş kaç kacak ile dışarıda kalan aileye Sur Belediyesi el uzattı. Geçici olarak Alipaşa mahallesinin ortak kullandığı yas evine yerleştirilen aile burada yokluk içerisinde yaşamlarını sürdürüyor. Kavak ailesinin annesi Sultan Kavak, iki özürlü kızı ile ortada kaldığını yas evinin de yıkılmasıyla dışarıda kalacaklarını ifade etti.

KUMASI ÇOCUKLARIN ÖZÜRLÜ MAAŞLARINI YİYOR

Mardin'de ailesiyle yaşarken babasının vefatının ardından bakacak kimsesi kalmayan Sultan Kavak, 20'li yaşlarda Diyarbakır'a kuma olarak gelmişti. Uzun yıllar eşinin himayesinde yaşayan Sultan Kavak ve iki kızı eşinin 11 yıl önce vefat etmesi üzerine kumasının tüm mal varlığını alarak başka yere taşınmasıyla yaşamı zorluklar içerisine girdi. 11 yıl boyunca komşularının yardımıyla geçinen Sultan Kavak ve ailesi, yaşadıkları derme çatma iki gözlü evlerinin Kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılmasıyla evsiz kaldı. Şu anda Sur Belediyesi tarafından geçici olarak yas evine yerleştirilen Kavak ailesi, muhtar ve mahallesi tarafından verilen yiyeceklerle ayakta kalmaya çalışıyor. Kızlarına bağlanan özürlü maaşlarını ise resmiyette anneleri olarak geçen kuması tarafından alınıyor.

TEK İSTEĞİ ÇOCUKLARININ KENDİ ÜZERİNE YAZILMASI

Devletten tek isteğinin kuması üzerine olan çocuklarının kendi üzerine geçmesi olduğunu kaydeden Sultan Kavak, "Benim üç çocuğum olmasına rağmen nüfusta halen kızım. Benim kızların vefat eden eşimin üzerine kayıtlı. Benim kumam çocuklarımın özürlü maaşlarını ve eşimin maaşlarını alıyor. Eşimin üzerine olan evi satıp Toki'de kendilerine yeni evler alıyorlar. Ben ise kızlarımla dışarıda kaldım. Allah razı olsun Belediye geçici de olsa bizi başımızı sokacağımız bir yer verdi. Mahallede az kalan komşularımızın getirdiği yiyeceklerle yaşıyoruz. Benim tek isteğim çocuklarımın benim adıma geçmesidir. En azından oradan alacağımız birkaç kuruş ile belki geçimimizi yaparız" dedi.

"TÜRKÇE BİLMEDİĞİM İÇİN DERDİMİ ANLATAMIYORUM"

TOKİ'nin önce kendisine ev vereceğini söylediğini ancak daha sonra ev kalmadığını ilettiğini kaydeden Kavak, "TOKİ ve Belediye bana Toki'de ev verileceğini söyledi. Gerçi verse de bir tek kuruşumuz yok ödemek için ama neden beni kandırdılar buna anlam veremiyorum. Sahibimiz olmadığı için yol yordam bilmediğimiz için Türkçe bilmediğim için derdimi kimseye anlatamıyorum. Tüm insanlara tek bir şey diyeceğim. Allah vardır ve bunları görüyor" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2013, 12:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
karamurat
karamurat - 8 yıl Önce

sultan kavaklı yalan atıyor tüm maaşlarını alıyor köyde evi var yardım almak için surdan gitmiyor

SIRADAKİ HABER