Kayıp Yakınlarının Oturma Eylemi 239’uncu Haftasında

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şube ve kayıp yakınları tarafından her hafta düzenlenen ‘Kayıplar bulunsun failler yargılansın’ oturma eyleminin 239’uncusu yapıldı.İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının her hafta “Kayıplar...

Kayıp Yakınlarının Oturma Eylemi 239’uncu Haftasında
İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şube ve kayıp yakınları tarafından her hafta düzenlenen ‘Kayıplar bulunsun failler yargılansın’ oturma eyleminin 239’uncusu yapıldı.

İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının her hafta “Kayıplar bulunsun failler yargılansın” sloganıyla düzenlediği oturma eylemi, 239’uncu haftasında Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde devam etti. Eylemde üzerinde kayıpların fotoğraflarının bulunduğu "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" pankartı açılarak, kayıpların fotoğrafları taşındı. Eyleme çok sayıda kayıp yakınının yanı sıra, İHD üye ve yöneticileri, Barış Anneleri İnisiyatifi, MEYA-DER, KESK’e bağlı sendikaların temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Oturma eylemi öncesi bir konuşma yapan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, yıllardır kayıpları aradıklarını ve bu kayıpların kimler tarafından kaybedildiklerini bildiklerini söyledi. Bölgede 30 yılı aşkın bir süredir bir savaşın devam ettiğine dikkat çeken Bilici, “Normal şartlarda öldürülen bu insanların kimlik tespiti yapılarak ailelerine teslim edilmeleri veya tespit edilememişse de tespitli bir şekilde belediye mezarlıklarına defnedilmeleri gerekiyordu. Ancak bu kirli savaş süresince bu yapılmadı. Bu yapılmadığı gibi, binlerce insan toplu şekilde toplu mezarlara gömüldü” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2013, 01:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER