Medreseye silahlı saldırı

Diyarbakır'da kimliği belirsiz kişiler dini eğitimlerin verildiği Nebi Zülküf Medresesi'ne silahlı saldırı düzenledi.

Medreseye silahlı saldırı
 Ergani ilçesinde imam hatip lisesi öğrencilerine yardım için faaliyet gösteren bir derneğe içerisinde öğrencilerin bulunduğu sırada silahlı saldırı düzenlendi.
Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde ilçeye bağlı Sallıca köyünde bulunan Nebi Zülküf Öğrencilerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateş açıldı.

DİN EĞİTİMİ GÖRÜLÜYOR

30'un üzerinde öğrencinin dini eğitim gördüğü medresede saldırı sırasında can kaybı yaşanmazken, 6 kurşun medrese duvarına isabet etti. Diyarbakır İl Jandarma ekipleri saldırganları yakalamak için çok yönlü çalışma başlattı. Olay yerinde yapılan incelemede 25 boş kovan bulundu. Mermi kovanları incelenmek üzere Jandarma Kriminal Laboratuvarı'na gönderildi.

KÖY MUHTARI TEPKİLİ

Sallıca köyü muhtarı Hüseyin Şahin, binaya yaklaşık 200 metre uzaktan uzun namlulu silahlarla ateş açıldığını söyledi. Açılan ateş sırasında öğrencilerin ders gördüğünü belirten Şahin, şöyle konuştu:

6 KURŞUN İSABET ETTİ

"Saldırıda binanın duvarlarına 6 kurşun isabet etti. Silah seslerini duyar duymaz jandarmaya haber verdik. Olay yerine gelen jandarma ekipleri medrese etrafında yaptığı incelemede 200 metre uzaklıkta 25 boş kovan buldu. Bu mübarek kandil gecesinde bu saldırıyı yapanları Allah ıslah etsin, hidayete ulaştırsın" dedi.

DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2014, 18:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER