Tarım Orkam-sen Orman Çalışanları Haklarının Gasp Edilmesine Tepkili

Tarım Orkam-Sen Diyarbakır Şubesi üyeleri, ormanların yağmalanmasına, talan edilmesine ve orman çalışanlarının haklarının gasp edilmesine tepki gösterdi.Diyarbakır Orman Bölge Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasında konuşan...

Tarım Orkam-sen Orman Çalışanları Haklarının Gasp Edilmesine Tepkili
Tarım Orkam-Sen Diyarbakır Şubesi üyeleri, ormanların yağmalanmasına, talan edilmesine ve orman çalışanlarının haklarının gasp edilmesine tepki gösterdi.

Diyarbakır Orman Bölge Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Tarım Orkam-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ahmet Ayas, ormanların yağmalanmasına, talan edilmesine ve orman çalışanlarının haklarının gasp edilmesine karşı tepki göstererek, orman çalışanlarının bu mağduriyetlerinin giderilmesi için sonuç alıcı çalışmaların bir an önce yapılması gerektiğini belirtti.

Ormanların ve doğal yaşam alanlarının yağmalandığını ve çalışanların atama yönetmeliği nedeniyle mağdur edildiğini savunan Ayas, hukuksal ve demokratik yollarla mücadelelerine devam edeceklerini söyledi. Ayas, “Bilindiği gibi Orman Genel Müdürlüğü’nde hizmet üreten orman çalışanları 2012 yılının sonuna kadar yangın ve sınırlandırma tazminatı almaktaydı. 2 Kasım 2011 tarihinde çıkarılan 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile bu hakları gasp edildi. Ancak Anayasa Mahkemesi 2012 yılında iptal için yapılan başvuruyu inceleyerek, kararnamenin bazı hükümlerini iptal etti. Bu iptal sonucu çalışanların tazminattan faydalanmaları gerekirken, Orman Genel Müdürlüğü’nün takdiri sonucu 24 saat esasına göre çalışanlar bu haktan mahrum edilmiştir. Buna ek olarak bazı kurumlar Bakanlar Kurulu kararı ile fazla çalışma ücreti ödenmesine karar verirken 2/B uygulamalarını yapan ve 24 saat esasına göre çalışan Orman ve Su İşleri Bakanlığı çalışanları mağdur edilmiştir. Zor şartlar altında görev yapan orman çalışanları olarak emeğimizin karşılığı için genel müdürlük tarafından çalışma yapıldığı yönündeki ifadelere rağmen bir sonuç alamadık” dedi.

Taleplerinin yerine getirilmesi için işyerlerinde Orman Genel Müdürlüğü'ne iletilmek üzere topladıkları imzaları yolladıklarını aktaran Ayas, mücadelelerine kararlılıkla devam edeceklerini bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2013, 18:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER