Yenişehir Belediyesi Ve Tüm Bel-sen Arasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.Tüm Bel-Sen binasında yapılan imza törenine Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu,...

Yenişehir Belediyesi Ve Tüm Bel-sen Arasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
Diyarbakır Yenişehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Tüm Bel-Sen binasında yapılan imza törenine Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, Tüm Bel-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Medeni Alpkaya ve çok sayıda personel katıldı. 2013-2014 yılarını kapsayan toplu iş sözleşmesi töreninde bir konuşma yapan Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, çalışanların hepsini bir aile gibi gördüklerini söyledi. Kurbanoğlu, “Kendimizi Yenişehir ailesi olarak görüyoruz. Siyasetimizle, sendikalarımızla ve emekçi arkadaşlarımızla büyük bir aileyiz. Bundan dolayı sözleşmeyi sendika binasında imzalamayı uygun gördük. Tüm-Bel-Sen Diyarbakır Şubesi ile bugün imza altına alacağımız metin bizim için önemlidir" dedi.

Tüm Bel-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Medeni Alpkaya ise sözleşmenin sadece çalışanların hanesine girecek para olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirtti. Alpkaya, “Bu sözleşmeyi kamu emekçilerinin yıllarca vermiş olduğu grevli toplu sözleşmeli sendikal hak mücadelesine bir katkı olarak algılanmalıdır. KESK’e bağlı sendikaların fiili meşru mücadelesidir. Bizler yıllarca alanlarda, sokaklarda, meydanlarda bunun kavgasını verdik, mücadele ettik” diye konuştu.

Konuşmalarının ardından Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu ve Tüm-Bel-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Medeni Alpkaya sözleşme metnini imzaladı.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2013, 14:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER