Yıkılma Tehlikesi Olan Bina Boşaltıldı

Ofis semti Kurtismailpaşa 2. Sokak'taki 5 katlı, 20 daireli İşgören Apartmanı, göçük tehlikesi nedeniyle Yenişehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından boşaltıldı.

Yıkılma Tehlikesi Olan Bina Boşaltıldı
Ofis semti Kurtismailpaşa 2. Sokak'taki 5 katlı, 20 daireli İşgören Apartmanı, göçük tehlikesi nedeniyle Yenişehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından boşaltıldı. Apartmanın yanında yapımı devam eden inşaat çalışmalarında toprak kayması yaşandığı ve göçük tehlikesi nedeniyle güvenlik amaçlı 20 daireli binanın boşaltıldığı bildirildi.

Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Behçet Ekinci, yaptığı açıklamada, apartmanda yaşayan vatandaşların can güvenlikleri için böyle bir karar aldıklarını söyledi.

Ekin, "Boşaltılan apartmanın hemen yanında inşaat çalışması var. Temel kazma çalışmaları nedeniyle İşgören Apartmanının temelinde de göçük oluştu. Bu nedenle zabıtalarımız ilgili apartmanda vatandaşlarımızın güvenlik amaçlı tahliyesini gerçekleştirdi" dedi.

Tahliye işlemlerinden sonra göçüğün olduğu bölgeye bilirkişilerin geldiğini belirten Ekinci, şunları kaydetti:

"Apartmanın temelindeki göçük nedeniyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dicle Üniversitesi ile mimarlar ve mühendisler odasından bilirkişiler inceleme yaptı. Buradan numuneler alarak rapor hazırlayacaklar. Rapora göre hareket edeceğiz. Rapor elimize ulaşıncaya kadar ilgili apartmanda tedbirlerimiz devam edecek. Zabıtalarımız da sabaha kadar hem olası bir tehlikeye karşı hem de bu apartmanda yaşayan vatandaşlarımızın mallarını korumak için burada olacaklar."

Yenişehir Beldiyesi Zabıta Müdürü Mahsun Özarslan'ın aralarında bulunduğu zabıta ekibinin, İşgören Apartmanı etrafında güvenlik şeridi çekerek nöbet tuttukları gözlendi.




HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2013, 13:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER