Meslek Lisesine yüzde yüz iş Garantisi

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında 26 Şubat 2019 tarihinde Sektörlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi amacıyla “Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü” imzalandı.

Meslek Lisesine yüzde yüz iş Garantisi

MEB, TOBB ve TOBB ETÜ arasında imzalanan ''Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü'' kapsamında yereldeki ilgili kurum ve paydaşlarımız öncülüğünde Protokol kapsamına alınan Diyarbakır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DATEM) ziyareti gerçekleştirildi.

DTSO, DTB, OSB ve tüm KSS Yöneticilerinden oluşan Heyet Diyarbakır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde incelemelerde bulundu.

DTSO Başkanı Mehmet Kaya, DTB Başkanı Engin Yeşil, OSB Başkanı Aziz Odabaşı, , 2’nci Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Beşir Yılmaz, Metal İşler Başkanı Abidin Kakdaş, Marangozcular Başkanı Selahattin Atatekin,1, 2, 3 ve 4’üncü Sanayi Sitesi Başkanları, Odamız Eğitim Komisyonu Meclis Üyeleri Diyarbakır Yenişehir ilçesinde bulunan Diyarbakır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde incelemelerde bulunarak Okul Müdürü Gürkan BEYAZ dan birifing aldı.

MEB,TOBB ve TOBB ETÜ İş birliği protokolü kapsamında, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi için okullarda eğitim verilen meslek alanlarında öğrenci ve öğretmenlerin sosyal ve zihinsel becerilerinin geliştirilmesi, mesleki bilgi ve beceri ve yabancı dil yeterliklerinin artırılması amaçlandı.

Okul ile ilgili bilgi aldıktan sonra İş Birliği Protokolüne ilişkin bilgi veren DTSO Başkanı Kaya, TOBB ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında TOBB ETÜ’nün koordine edeceği bir ortaklık protokolünün yapıldığını belirtti. Bu protokoldeki temel amacın teknik okulların tamamının TOBB devredilmesinin ilk adımı olduğunu dile getiren Kaya, “ Milli Eğitim bu protokolün oluşturucu kısmında olsa bile ana ekseni oluşturacak olan TOBB ETÜ’dür ve dolayısıyla ilin sanayicileri ve kent kamuoyudur” dedi.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil ise Türkiye’de bir ilkin başladığını belirterek,’’ Piyasada talep gören niteliklere göre hazırlanan, yeni ve dinamik bir mesleki eğitim modeline geçiliyor. Bu kapsamda 81 İl’de 81 meslek lisesi, protokol kapsamında mesleki eğitim dinamik, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanacaktır’’ şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2019, 15:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER