ALEVİLERDEN ‘ARAZİLERİMİZE ZORLA EL KONULDU’ İDDİASI

Bismil’in Türkmenacı köyü sakinleri ,sahte veraset oluşturularak arazilerine zorla el konulduğunu iddia etti. Türkmenacı dedesi Hasan Baykurt,haklarını aradıkları için silahlı gruplar tarafından tehdit edildiklerini de iddia ederek,” Biz hukuksuzca eylemlerin peşinde değiliz mağdur olmamıza rağmen yasadışı eylemler yapmıyoruz ama artık bize hiçbir çözüm kalmıyor.Bizi tehdit ediyorlar,ama artık

ALEVİLERDEN ‘ARAZİLERİMİZE ZORLA EL KONULDU’ İDDİASI
ALEVİLERDEN ‘ARAZİLERİMİZE ZORLA EL KONULDU’ İDDİASI

Bismil’in Türkmenacı köyü sakinleri ,sahte veraset oluşturularak arazilerine zorla el konulduğunu iddia etti. Türkmenacı dedesi Hasan Baykurt,haklarını aradıkları için silahlı gruplar tarafından tehdit edildiklerini de iddia ederek,” Biz hukuksuzca eylemlerin peşinde değiliz  mağdur olmamıza rağmen yasadışı eylemler yapmıyoruz ama artık bize hiçbir çözüm kalmıyor.Bizi tehdit ediyorlar,ama artık

Bismil’in Alevi köyü olarak bilinen Türkmenacı köyü sakinleri ,sahte veraset oluşturularak arazilerine zorla el konulduğunu iddia etti. Köy sakinleri, Tarım ve Hayvanlık Bakanlığı Toplulaşma Şubesi Önünde basın açıklaması yaptı.
Türkmenacı köyü imamı ve dedesi Hasan Baykurt,dedelerinden kalma 1500 dönüm arazinin sahte verasetle ellerinden alındığını öne sürdü.

‘KARARIN DURDURULMASINI İSTİYORUZ’

Baykurt, “Köyümüzde toplulaştırmada görevli olan çalışanlar sahte veraset oluşturarak arazilerimize el koymuşlardır.Dedelerimizden bize kalan 1500 dönüm araziyi kendi adlarına geçirmişlerdir.Biz bu hukuksuzca davranış için mahkemeye başvurduk ve onlara karşı dava açtık.Tapulaştırma yapıldığı takdirde de biz artık arazilerimizden olmuş olacağız ve herhangi bir söz hakkımız kalmayacaktır. Bir haftadır buraya gidip geliyoruz ve isteğimiz bu mahkemenin sonuçlanmasına kadar bu kararın durdurulmasıdır .‘’dedi.

‘ARAZİLERİMİZ AYNI GÜNDE 3 DEFA SATILDI’


‘’ Aynı Gün içinde veraset çıkartılmış ve aynı gün içinde üç defa satılmıştır. ‘’ diyen Bozkurt,mağdur olmalarına rağmen devlet görevlilerinin gereğini yapmadığını söyledi. Baykurt,”Aynı gün içerisinde veraset çıkartılmış araziler için fakat normal bir vatandaş bir veraset çıkartabilmek için 5 yıl gibi bir süre beklemek zorunda. Bununla da kalmayıp yine aynı gün içerisinde bu araziler 3 defa satılmıştır. Aynı gün yargıya gönderilen bu verasetler yine aynı gün içerisinde temyizden geçiriliyor.Böyle hukuksuzluk hiçbir yerde yapılmamıştır ve olmamıştır.Biz bütün Bismil yetkilileriyle görüştük,bu olaydan Bismil Kaymakamının,Bismil Cumhuriyet savcısının,ilçe tarım müdürünün de haberi vardır ve biz her nedense kimseye mağdur olduğumuzu inandıramıyoruz.Görüştüğümüz herkes size yardımcı olacağız bu olayı aydınlatacağız gibi telkinlerde bulundular fakat şuan görüyoruz ki hiçbir adım atılmamıştır ve bizi mağdur olmaya mahkum etmişlerdir.” diye konuştu.

‘ BİZİ VE AVUKATLARIMIZI TEHDİT ETTİLER ‘

Baykurt,önceki gün eylem yaptıktan avukatlarının silahlı grupların saldırısına uğradığını iddia ederek devletin tedbir almaması halinde bundan sonra kendilerini savunmak için her yola başvuracaklarını kaydetti. Baykurt,”Dün yine eylemlerimizi yaptıktan sonra eylem yerinden ayrılan avukatlarımız silahlı bir grup tarafından tehdit edilmiştir ve bu olay anında her yere bildirilmiştir.Biz hukuksuzca eylemlerin peşinde değiliz .Mağdur olmamıza rağmen yasadışı eylemler yapmıyoruz ama artık bize hiçbir çözüm kalmıyor.Bizi tehdit ediyorlar,ama artık bizlerde gerekeni yapmaktan çekinmeyeceğiz ve haklı davamızı sürdürmeye devam edeceğiz.’’ İfadelerini kullandı.

DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2013, 03:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER