Sp Diyarbakır İl Başkanı Bozan'dan Gündeme İlişkin Açıklama

Saadet Partisi (SP) Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, İslam ülkelerinin yaşadığı sorunlara değinerek, Müslüman ülkelerin adım adım parçalandığını, bunun için her türlü mezhep farklılığının kışkırtılıp, etnik farklılıkların...

Sp Diyarbakır İl Başkanı Bozan'dan Gündeme İlişkin Açıklama
Saadet Partisi (SP) Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, İslam ülkelerinin yaşadığı sorunlara değinerek, Müslüman ülkelerin adım adım parçalandığını, bunun için her türlü mezhep farklılığının kışkırtılıp, etnik farklılıkların tahrik edildiğini söyledi.

SP Diyarbakır İl Başkanı Bozan, parti binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İslam aleminin temel probleminin demokrasi olmadığını, bağımsızlık olduğunu vurgulayan Bozan, güçlerin birleşmeden, İslam birliğini kurmadan, gerçek anlamda bağımsız olmanın ve iç savaşlardan kurtulmanın mümkün olmadığını ifade etti. Barış sürecinin ismen değil İslam kardeşliği çerçevesinde ve eşit hak anlayışına dayanan adımlar ile devam ettirildiğini anlatan Bozan, Diyarbakır ve bölgede bir süredir huzur ve sükunetin bazı eylemeler ile bozulmaya çalışıldığını kaydetti. Bozan, bu tür eylemelerin yapılmasının bölgeye ve Diyarbakır’a ciddi anlamda zarar verdiğini vurguladı. Bozan, "Türkiye ve İsrail arasında esen soğuk rüzgarlara rağmen Türkiye’ye yapılan silah ihracatı hiçbir zaman durmadı. İsrail’in çıkarları korunarak devam ettirildi. Başbakanımız İsrail’e olan sert çıkışlarında samimi değil" dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2013, 03:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER