Cuma İçten'den Şerafettin Elçi Havalimanı Açıklaması

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı ile ilgili açıklamalarda bulundu.Şerafettin Elçi’nin hayatının...

Cuma İçten'den Şerafettin Elçi Havalimanı Açıklaması
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Şerafettin Elçi’nin hayatının ülkeye hizmet etmekle geçtiğini anımsatan İçten, dürüst kişiliğinin havalimanının ismi ile sembolleşeceğini ifade etti. İçten, "Şerafettin Elçi’nin hayatı mücadele ve bu ülkeye hizmet ederek geçti. Merhum’un dürüst kişiliği, hayatı ve yaptıkları artık havalimanının ismiyle sembolleşecek ve unutulmayacaktır. Yıllık 500 bin yolcu kapasitesi olan ve 120 milyon liraya bitirilen bu eser vatanımıza ve Şırnak’a hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Artık bölgede yepyeni bir Şırnak’ın olduğunu dile getiren İçten, bu kadar yatırıma rağmen çözüm sürecini baltalamaya çalışanların olduğunu kaydetti. İçten, "Unutulmamalıdır ki bugün burada sadece bir havalimanı açılmadı. Aynı zamanda Sağlıkta14 farklı yatırım, eğitimde toplam bedeli 82,5 milyon olmak üzere yurtlar, yollar, çok amaçlı salonlar ve bir üniversite ile birlikte yepyeni bir Şırnak’ın da temeli atılmıştır. Enerjide 28, tarımda 463 ve ulaşımda ise 153 adet projeyle birlikte TOKİ’nin yaptığı 820 konut bugün hak sahiplerine teslim edildi. Yani bugün burada tek kalemde 600 milyon liralık eseri Şırnak’ımıza ve bölgemize teslim etmiş bulunuyoruz. Bu kadar yatırım ve hizmete rağmen çözüm sürecini baltalamaya çalışanlar var. Ama ne Şırnak’ta, ne Diyarbakır’da, ne de Hakkari ve diğer illerimizde buna güçleri yetmeyecek. Bu şehirlerimiz artık hak ettikleri yerlere gelecekler. Bakın, biz burası başka bir partinin aman yatırım yapmayalım demiyoruz. Zorunluluktan da yatırım yapmıyoruz. Çünkü kimselere verilmiş bir taahhüdümüz yok Allah'a şükür. Biz bu hizmeti halkımıza olan sevdamızdan, her yer vatan toprağıdır ve kutsaldır diyerek yapıyoruz. Biz etnik milliyetçilik, bölgesel milliyetçilik ve dinsel milliyetçilik yapmıyoruz ve yapmayacağız. 10,5 yılda 81 ilimizde ve 7 coğrafi bölgemiz içinde çözüm sürecinin çıkmaza sürüklenmek istediği bu güzel coğrafyamızda Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarını yaptık" diye konuştu.

Tehditlere boyun eğmediklerini aktaran İçten, engellere kulak asmadıklarını tersine tüm vatandaşları ötekileştirmeden, ötelemeden kucakladıklarını ifade etti. İçten, "Artık acılara son verme, kucaklaşma ve helalleşme vaktidir. 30 yıllık akan kan durmuştur. Başbakanımızın da dediği gibi çözüm sürecinin gayesi asla siyasi değildir. Amaç, gençlerimizin, çocuklarımızın ölmemesi ve anaların babaların ağlamamasıdır. Bu anlamda biz çözüm sürecinde emin adımlarla tüm engellemelere rağmen yolumuzda devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2013, 13:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER