‘BİR NEBZEDE OLSA DERMAN OLMALIYIZ’

HABER: AHMET BEŞENK Ak Parti Diyarbakır Sur ilçe teşkilatının topladığı yardımlar Halep’e doğru yola çıktı. Yardım kolilerini kendi elleri ile araçlara yükleyen Ak Parti Sur İlçe Başkanı Şeref Yontürk, insanlık adına herkesin elinden geldikçe yardımcı olması gerektiği mesajını verdi.

‘BİR NEBZEDE OLSA DERMAN OLMALIYIZ’

 Suriye’de yaşanan dramlara, açlıklara ve gözyaşlarına bir nebzede olsa derman olmak için Ak Parti Sur ilçe teşkilatı da kolları sıvadı.

 

Diyanet başkanlığı aracılığı ile ve Sur sakinlerinin katkıları ile toplanan yardımlar, araçlara yüklenerek Halep’e doğru yola koyuldu.

 

Yapılan yardımlarla ilgili bir açıklama yapan Ak Parti Sur İlçe Başkanı Şeref Yontürk, Halep’in zor ve sıkıntılı bir süreçten geçtiğinin altını çizerek şunları kaydetti: “Halep hepimizin bilindiği gibi son derece sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Binlerce masum çocuk ve kadın bombalar ve yıkılan binalar arasında maalesef hayatlarını kaybetti. Bizim bu süreçte Halep’teki kardeşlerimize elimizden gelen tüm yardımı yapılması gerekiyor. Bu bağlamda;

Halep'ten tahliye edilen ve hala kamplarda zor şartlarda kalan Müslüman kardeşlerimiz için diyanet aracılığı ile İlçe Başkanlığımızdan yardımımızı gerçekleştirdik. Umut ediyoruz ki bu gönderdiğimiz yardımlar minik yavrularımızı ve kardeşlerimizi biraz olsun ısıtacak ve hayata tutunmalarını sağlayacaktır. Bu tür yardımların ülkemizin hassas ve duyarlı tüm insanları tarafından desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bugün Halep’te olan dram ve dinmeyen gözyaşı için hepimiz bir tuğla koymalı ve bu acıya son vermeliyiz.” Dedi.

 

Yontürk, bundan sonraki süreç içersinde yardımlarının devam edeceğini ve bu anlamda toplumun tüm katmanlarının duyarlılık göstermesini istedi. 

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2016, 21:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER